Minder klachten bij Vodafone

Vodafone heeft afgelopen jaar bijna de helft minder klachten ontvangen dan een jaar geleden

Vorig jaar zijn er zo’n 45.000 klachten binnengekomen, terwijl dat dit jaar maar 26.000 klachten zijn. Het telefonisch contact met de klantenservice is verminderd en er wordt meer contact gezocht met de klantenservice via de sociale media.

Klachten worden door Vodafone geregistreerd als een vraag door het klachtenteam wordt behandeld. Het meeste klantcontact had Vodafone via de website. Telefonische klachten zijn met bijna 3 procent gedaald vergeleken met het voorgaande jaar. Er komen wel meer klachten binnen via de sociale media.

De cijfers van afgelopen jaar zijn bekend gemaakt door Vodafone. Volgens Joost Galema, de woordvoerder van Vodafone, is de daling van klachten voornamelijk te danken aan het feit dat minder mensen contact opnamen voor een extreem hoge telefoonrekening. Het gebruik in het buitenland was voorheen voornamelijk de boosdoener. De Europese Unie heeft providers verplicht om de kosten die gemaakt worden door internetverbruik in andere EU-landen aan banden te leggen. Vodafone is hier in eigen land al mee begonnen: voor klanten die langer dan drie maanden geen internet gebruiken en geen data hebben wordt internet preventief uitgezet.

Tags:

Reacties