Ben Sim Only

Beoordeling:
9

BenBen is de sympathieke telecomprovider die sinds 1999 in Nederland. De provider maakt gebruik van het mobiele netwerk van T-Mobile, wat inhoudt dat je altijd en overal goed bereik hebt.

Bekijk en vergelijk hieronder alle Ben SIM Only aanbiedingen & abonnementen.

Over Ben SIM Only

 

Ben abonnement

Ben opereert al sinds februari 1999 in Nederland. Net als andere mobiele telecom providers als Tele2 is Ben een virtuele provider. Een virtuele provider is een provider die gebruik maakt van de mobiele netwerk van een andere provider (in dit geval T-Mobile). Indertijd bood Ben een breder assortiment aan wat mobiele telecom betreft, inclusief mobiele abonnementen + toestel.

Waarom een Ben SIM only nemen?

De Ben SIM only abonnementen hebben een aantal voordelen t.o.v. de overige SIM only aanbieders. Alhoewel er ook nadelen zijn aan Ben, als het feit dat je beltegoed slechts één maand geldig is, zijn er veel meer voordelen. De grootste voordelen zijn:

  • Je contract is per maand opzegbaar
  • Keuze uit verschillende bundels
  • Keuzevrijheid wat je bundel betreft (met/zonder internet, extra SMS etc.)
  • Relatief gezien is Ben één van de goedkoopste SIM only aanbieders
  • Regelmatig aanbiedingen op de Ben SIM Only bundels

 

Ben & bereik

Zoals eerder gezegd is Ben een virtuele provider en maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile. Dekking en dekkingskwaliteit is dus volledig afhankelijk van T-Mobile. Indien je wil weten in hoeverre jouw regio gedekt wordt, kun je het beste gebruik maken van de dekkingstool van Ben en je postcode / regio invoeren.

Ben & 4G

Ben gaat binnenkort 4G internet aanbieden in Nederland: vanaf begin oktober is 4G mobiel internet via Ben beschikbaar. Niet alle bestaande klanten kunnen gebruik maken van 4G internet. Alleen klanten die momenteel een abonnement met een bundel van 1500 MB hebben krijgen automatisch 4G internet zodra deze beschikbaar gesteld wordt.

Ben is vooralsnog gebonden aan het netwerk van T-Mobile. Tot zover is het 4G netwerk van T-Mobile nog steeds in ontwikkeling en wordt niet overal aangeboden. Indien je wil weten of 4G ook beschikbaar is in jouw regio, kun je het beste vanaf september de Ben 4G pagina bezoeken. Hier kun je meer informatie vinden over 4G in jouw regio.

Ben geschiedenis & informatie

Ben op een iPhoneBen opereert al sinds februari 1999 in Nederland. Net als andere mobiele telecom providers als Tele2 is Ben een virtuele provider. Een virtuele provider is een provider die gebruik maakt van de mobiele netwerk van een andere provider (in dit geval T-Mobile). Indertijd bood Ben een breder assortiment aan wat mobiele telecom betreft, inclusief mobiele abonnementen + toestel.

Mobiel internet zoals wij deze vandaag kennen was er indertijd nog niet. In oktober 1999 konden klanten van Ben WAPPEN met hun telefoon. WAP is de eerste generatie van mobiel internet en bood nog niet zo veel mogelijkheden. In tegenstelling tot alle online mediabestanden die onze huidige iPhones en Android toestellen aan kunnen, was het met WAP alleen mogelijk om de simpelste webpagina’s te bekijken.

In 2001 kwam Ben als eerste provider met een nieuwe mobiele internet technologie, namelijk GPRS. Deze had wat snellere dataverbindingen t.o.v. eerdere internet technologieën.

Ben was indertijd een zeer succesvolle provider. In 2001 had Ben zelfs meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers. In 2003 was Ben opeens als verdwenen van de Nederlandse markt.
T-Mobile had besloten om Ben namelijk over te kopen en kwam sindsdien in handen van T-Mobile.

Na een aantal typische Ben campagnes en reclames (bekijk de video hieronder als je eerder nog geen Ben reclame gezien hebt) in 2008 bleek al gauw dat Ben terug was. Ze boden toen echter geen abonnementen + toestellen meer aan: Ben was indertijd terug als slechts een SIM only provider. Het bedrijf valt nog steeds onder T-Mobile en is werkzaam als dochterbedrijf van T-Mobile.

 

Ben Sim Only gebruikerservaringen

1 reviews Review schrijven
Baars71 september 2014
Pro's

Goedkoopste provider, overal bereik en snel internet

Con's

Geen opmerkingen

Beoordeling:
9
Beoordeling: 9