Telfort Sim Only

Beoordeling:
7

Telfort SIM OnlyTelfort is een dochterbedrijf van KPN, en biedt naast normale telecom abonnementen ook SIM Only abonnementen aan. Telfort heeft geen eigen netwerk in Nederland, maar maakt gebruik van het oude vertrouwde KPN Netwerk.

Bekijk en vergelijk hieronder de scherpste en goedkoopste Telfort SIM Only abonnementen en aanbiedingen.

Over Telfort SIM Only

Telfort SIM Only

Telfort bestaat sinds 1996 in Nederland, en was in eerste instantie onderdeel van British Telecom en Nederlandse Spoorwegen (joint venture). Sinds 2005 is Telfort een dochterbedrijf van KPN, en is een aanbieder van onder andere mobiele abonnementen en SIM only abonnementen. Telfort heeft geen eigen netwerk in Nederland, en maakt gebruik van het oude vertrouwde KPN netwerk.

4G

Net als Vodafone en KPN biedt ook Telfort sinds 2014 4G internet aan. Gezien Telfort gebruik maakt van het netwerk van KPN zijn ze hier niet onafhankelijk in: Telfort maakt gebruik van de antennes van KPN. Dit kan gezien worden als een groot voordeel gezien het feit dat KPN een zeer stabiel en uitgebreid netwerk heeft.

4G internet is aanzienlijk sneller dan (het inmiddels verouderde?) 3G: met 3G haalde je een gemiddelde snelheid van 7 Mbps, terwijl dit met 4G gemakkelijk oploopt tot 20 Mbps.

Het grote nadeel bij Telfort is dat 4G niet gratis is. Hiervoor betaal je een extra bedrag van maar liefst € 5,- per maand, wat redelijk veel is gezien 4G standaard wordt aangeboden bij de overige providers indien het van toepassing is. Indien je geen extra 4G bundel neemt kun je slechts gebruik maken van het 3G netwerk. De ‘InternetVersneller 4G’ is overigens geen onderdeel van je Telfort SIM Only abonnement: deze kun je per maand aan- en uitzetten.

Bereik

Telfort zit op het KPN netwerk, wat inhoudt dat het bereik bovengemiddeld is. Het overgrote deel van Nederland (en delen van België en Duitsland) wordt gedekt door KPN. Een punt waar je dus niet al te lang stil bij hoeft te staan.

Prijzen

Telfort biedt net als de meeste andere providers looptijden van 12 maanden en 24 maanden aan: abonnementen van 1 maand bestaan bij Telfort niet. Voorheen boden Telfort ook de mogelijkheid aan om abonnementen van 18 maanden af te sluiten, ook deze bestaan niet meer.

De prijzen van de Telfort SIM Only abonnementen zijn vrij goedkoop. Consumenten zijn er vrij in om zelf abonnementen samen te stellen door het aantal belminuten, een internet- en een SMS bundel te kiezen. Het grote nadeel is dat je € 5,- extra moet betalen om gebruik te maken van 4G internet.

 

Telfort Sim Only gebruikerservaringen

1 reviews Review schrijven
Richard september 2013
Pro's

Geen opmerkingen

Con's

Geen opmerkingen

Beoordeling:
7
Beoordeling: 7
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Toptienmobiel.nl nieuwsbrief, en ontvang de scherpste en goedkoopste mobiele aanbiedingen & de laatste telecomnieuws.

Actie: elke 1000ste inschrijver ontvangt een tablet!

Top tien telefoons
Samsung Galaxy S7
Vergelijk prijzen
10
Samsung Galaxy S6
Vergelijk prijzen
iPhone 6
Vergelijk prijzen
9,5
iPhone 6 Plus
Vergelijk prijzen
9,2
Samsung Galaxy S5
Vergelijk prijzen
9
Samsung Galaxy Note 4
Vergelijk prijzen
8,6
iPhone 5s
Vergelijk prijzen
9
Samsung Galaxy Alpha
Vergelijk prijzen
7,5
Nokia Lumia 930
Vergelijk prijzen
8,4
Samsung Galaxy A7
Vergelijk prijzen
8
Laatste nieuws

Samsung Galaxy S21: een goed begin van 2021

Hoe laad je jouw telefoon het beste op?

Waar let je op bij een reparatiewinkel?

eSim, de simkaart van de toekomst?

Hoeveel opslaggeheugen heeft mijn smartphone nodig?