Tele2 Sim Only

Beoordeling:
8

Tele2 SIM OnlyTele2 biedt in Nederland naast mobiele-, internet- en tv-diensten ook SIM only bundels aan. Tele2 is geen onafhankelijke provider, zij maken gebruik van het mobiele netwerk van T-Mobile om haar mobiele diensten aan te kunnen bieden.

Bekijk en vergelijk hieronder de scherpste en goedkoopste Tele2 SIM Only abonnementen & aanbiedingen.

Over Tele2 SIM Only

 

Tele2 Cheap SIM

Tele2 is van oorsprong een Zweedse telecomaanbieder en biedt naast SIM only ook vaste telefonie, digitaal TV en internet aan. Sinds 1997 bestaat Tele2 ook in Nederland, en biedt in Nederland onder andere mobiele-, internet- en tv-diensten.

Tele2 is wat mobiele diensten betreft geen onafhankelijke provider, maar een zogenaamde virtuele provider. Dit houdt in dat ze geen eigen antennes hebben in Nederland: Tele2 maakt gebruik van de antennes van T-Mobile om haar mobiele diensten aan te kunnen bieden.

Tele2 & bereik

“Het netwerk van Tele2 is 100% afhankelijk van T-Mobile”

Zoals eerder gezegd maakt Tele2 gebruik van de antennes van T-Mobile om haar mobiele diensten aan consumenten aan te bieden. Dit houdt in dat het bereik en netwerk van Tele2 100% afhankelijk is van T-Mobile. Er zou geen verschil moeten zijn tussen beide providers wat bereik en dekkingsgebied. Als je voor de zekerheid wil kijken in hoeverre jouw regio gedekt wordt door Tele2, kun je gebruik maken van de dekkingstool van T-Mobile: je voert simpelweg je postcode (of jouw stad / regio) in en op het kaart kun je zien in hoeverre jouw regio gedekt wordt.

Tele2 & 4G

Tot zover heeft Tele2 nog steeds geen 4G uitgerold in Nederland. OT-mobile 4G dekking in NEderlandook staat er op hun website nog geen vermelding over de uitrol datum van 4G. Wij vewachten (op basis van een persbericht van Tele2) dat ze binnen twee jaar 4G internet zullen lanceren in Nederland. Tele2 heeft ook niet al te lang pas de vergunning gekregen om een nieuw 4G netwerk te bouwen: dit doen zij in samenwerking met T-Mobile. Met andere woorden zullen beide providers van dezelfde antennes gebruiken, echter zijn de netwerken wel gescheiden.

Zodra Tele2 4G internet lanceert blijven zij ook gebruik maken van de huidige 4G netwerk van T-Mobile. Relatief gezien heeft T-Mobile nog vrij weinig 4G dekking als je deze vergelijkt met de dekking van Vodafone en KPN. Tot zover dekt het 4G netwerk van T-Mobile rond de 40% van de inwoners, terwijl dit bij Vodafone en KPN boven de 80% ligt.

Tele2 & prijzen

Momenteel biedt Tele2 2 verschillende SIM only abonnementen aan, namelijk Tele2 SIM Only en Tele2 Non Stop. Met Tele2 SIM Only is het mogelijk om zelf een bundel samen te stellen: hier kan men kiezen uit het aantal minuten / SMS + een data bundel. Bij een Non Stop abonnement heb je slechts een keuze wat betreft de databundel: onbeperkt SMS’en en bellen is altijd inbegrepen. Hiervoor betaal je € 12,50 per maand bij een 2 jarig abonnement en € 15,- per maand bij een 1 jarig abonnement (voor het onbeperkt bellen en SMS’en).

Tele2 SmartMix Commercial (2012)

Tele2 Sim Only gebruikerservaringen

1 reviews Review schrijven
FlyingDutchman oktober 2014
Pro's

Ik zit inmiddels al een aantal jaar bij Tele2. Nooit echt klachten over gehad. Klantenservice is prima en bereik is vaak gewoon goed.

Con's

Internet doet het niet altijd (snel), moet af en toe worden gerestart indien je een iPhone hebt.

Beoordeling:
8
Beoordeling: 8