Vodafone Sim Only

Beoordeling:
8,5

Vodafone SIM OnlyVodafone, de drie na grootste mobiele provider van Nederland. Vodafone staat erom bekend dat zij een zeer hoge dekkingspercentage hebben (wat inhoudt dat je zo goed als altijd bereik hebt) en dat het 4G netwerk sinds de uitrol probleemloos verloopt met zeer hoge snelheden.

Bekijk en vergelijk hieronder de scherpste en goedkoopste Vodafone SIM Only abonnementen en aanbiedingen.

Over Vodafone SIM Only

 

vodafone abonnement

Iets wat je waarschijnlijk nog niet wist is dat Vodafone een afkorting is van Voice, data & fone. Vodafone is sinds haar oprichting in 1984 een van de grootste aanbieders van mobiele telecomservices. In Nederland is Vodafone de drie na grootste mobiele provider (op de eerste plaats staat KPN, op de tweede plaats staat T-Mobile) wat betreft het aantal klanten.

Vodafone & bereik

Wat dekking en bereik betreft staat Vodafone bekend om het feit dat ze na KPN in Nederland het beste bereik hebben. De masten in Nederland zijn goed verdeeld zodat zo goed als alle regio’s gedekt zijn. Uiteraard zullen niet alle hoeken van Nederland 100% gedekt zijn door Vodafone: indien je zeker wil weten of ook jouw regio gedekt wordt en / of het bereik goed is, kun je het beste contact opnemen met Vodafone.

Vodafone & 4G

Vodafone biedt sinds 2013 4G internet aan haar gebruikers. Gezien de uitrol van het 4G netwerk pas sinds 2013 is gelanceerd, is Vodafone op dit moment nog niet klaar met de landelijk uitbreiding van 4G. Sinds 2014 wordt 4G door Vodafone sneller uitgerold, en zijn ze begonnen met een extra investering van maar liefst € 270 miljoen. Vodafone geeft aan haar landelijke dekking in 2014 af te ronden.

Momenteel wordt het overgrote deel van Nederland inmiddels gedekt door Vodafone wat betreft 4G. Indien je wil zien of ook jouw regio gedekt wordt door 4G internet van Vodafone, kun je gebruik maken van de dekkingstool van Vodafone. Hier kun je jouw postcode of adres invullen om te zien in hoeverre 4G, 3G en 2G gedekt worden bij jou in de buurt.

Vodafone & prijzen

(Laatste update: 24-08-2014)

Momenteel biedt Vodafone 3 typen SIM Only abonnementen, namelijk:

  • Vodafone Scherm
  • Vodafone RED
  • Vodafone Smart

Vodafone Scherp is onderverdeeld in 4 verschillende bundels, waar je kunt kiezen uit het aantal minuten in combinatie met een databundel. De RED variant is bedoeld voor de mobiel internet-verslaafden en biedt hierom ook grotere databundels aan, vaak in combinatie met onberepkt bellen / SMS’ en. De Smart bundels bieden kleinere pakketten aan met een beperkte databundel en beperkte belminuten. Een nadeel aan de Vodafone SIM Only’s is dat je het aantal minuten en de databundels niet afzonderlijk kunt selecteren: deze zijn altijd gecombineerd in bestaande bundels.

 

Vodafone Sim Only gebruikerservaringen

2 reviews Review schrijven
Richard augustus 2014
Pro's

- Goed netwerk - Snel internet - Goede klantenservice

Con's

- Soms over mijn bundel door te veel internet, wat niet altijd klopt

Beoordeling:
8
Samer april 2014
Pro's

Sinds 2013 overgestapt naar Vodafone na 7 jaar een T-Mobile abonnement gehad te hebben. Kan met vol vertrouwen zeggen dat dit een van mijn beste keuzes geweest is: overal bereik, bijna overal 4G en nooit over mijn bundel heen.

Con's

Kan aan mij liggen, maar data blijkt vele male sneller op te raken via het 4G netwerk.

Beoordeling:
9
Beoordeling: 8,5