Vodafone komt met goedkope 4G-toestellen onder eigen naam

Vodafone maakt bekend toestellen onder eigen naam te gaan verkopen. Een van deze 4G toestellen wordt de Smart 4 power.

Het gaat in eerste instantie om twee toestellen die het 4G netwerk ondersteunen. De toestellen zullen voor een redelijk lage prijs worden verkocht. Het ene toestel is direct leverbaar. Het andere toestel laat nog even op zich wachten maar zal begin augustus op de markt komen. De toestellen zijn de Smart 4 Power en de Smart 4 Turbo.

De Smart 4 Power is door YTC, een Chinese fabrikant, geproduceerd. Aan de achterkant van het toestel zal een Vodafone logo te zien zijn. Het komt niet vaak meer voor dat providers toestellen uitbrengen onder hun eigen naam. Het voordeel voor de provider van een eigen toestel uitbrengen is voornamelijk dat ze veel gemakkelijker kortingen kunnen geven op het toestel en niet afhankelijk zijn van spelers zoals Apple of Samsung.

Smart 4 Power

De Smart 4 Power wordt op de markt gebracht voor zo’n 200 euro. Het toestel ondersteunt natuurlijk het 4G netwerk. Het toestel heeft een flink beeldscherm van 5 inch. Aan de achterzijde is een camera van 5MP met led flitser te vinden en aan de voorkant heeft het toestel ook een camera.

Door Vodafone bekend gemaakte specificaties:

  • 5 inch qHD IPS-scherm met 540 bij 960 pixels
  • 1.3 GHz quad-core processor met 1GB RAM
  • 4GB intern geheugen, uit te breiden middels microSD van max. 32GB
  • Ondersteuning voor GPRS, 3G en 4G (LTE)
  • 5 megapixel camera met led-flitser, 0.3 megapixel frontcam

Het toestel zal hoogstwaarschijnlijk alleen te verkrijgen zijn met een Vodafone abonnement. Dit toestel is per direct leverbaar.

Smart 4 Turbo

Door Vodafone bekend gemaakte specificaties:

  • 1.2 GHz quad-core processor, 1GB RAM
  • 4GB intern geheugen, microSD-ondersteuning
  • Ondersteuning voor GPRS, 3G en 4G (LTE)
  • 4.5 inch TN-scherm, 480 bij 854 pixels
  • 5 megapixel camera met led-flitser, 0.3 megapixel frontcam

De Smart 4 Turbo wordt op de markt gebracht als prepaid-toestel. Het toestel zal dus alleen bij Vodafone verkrijgbaar zijn. De Turbo zal zo’n 120 euro betalen voor een prepaid toestel dat 4G netwerk ondersteunt. Dit toestel zal volgens Vodafone begin augustus te koop zijn.

Tags:

Reacties