Telfort stelt 4G beschikbaar voor klanten

Telfort

Na lang wachten heeft nu ook Telfort zijn 4G netwerk beschikbaar gesteld voor zijn klanten. Telfort maakt gebruik van het KPN-netwerk, die zelf al in 2012 begon met het uitrollen van haar 4G netwerk.

Volgens de planning zou KPN begin na het eerste kwartaal dit jaar al complete dekking hebben met haar netwerk.

Dinsdagavond heeft Telfort de knop officieel omgezet en kunnen alle gebruikers voor 5 euro per maand gebruik maken van dit snellere netwerk. Natuurlijk heb je om gebruik te kunnen maken van dit snelle netwerk een 4G geschikte telefoon nodig. Dit heeft onder andere te maken met de frequentie dat gebruikt wordt voor de 4G verbinding en de frequentie dat het toestel kan oppikken.

Het plan was in eerste instantie dat het 4G netwerk van Telfort afgelopen maandag (31 maart)  via een aparte bundel beschikbaar zou zijn. Vanwege technische problemen duurde dit iets langer. Volgens Telfort lagen deze problemen bij Samsung-toestellen die nog niet met het netwerk konden verbinden. Ondertussen is dit probleem opgelost, door een software update vanuit Samsung. Nu kunnen Telfort klanten die in het bezit zijn van een samsung telefoon ook gebruik maken van de 4G bundel. Alleen de klanten met een Galaxy S4 mini moeten het nog even zonder 4G doen, omdat voor dit toesten het probleem nog niet is opgelost. Dit zou, voor zover bekend, ongeveer in midden april wel mogelijk zijn.

Vanaf nu kunnen alle Telfort klanten dus gebruik maken van deze speciale 4G bundel. Kijk hier voor alle 4G toestellen en abonnementen van Telfort.

Tags:

Reacties