Een selfie stick? Zó 1926

Eerste selfie stick ooit

Een selfie stick blijkt uiteindelijk toch niet zo nieuw of innovatief te zijn. Een foto uit 1926 laat een jong stel zien die een dergelijke stick gebruiken om een selfie te nemen.

Onlangs dook er een foto online op, waaruit zou blijken dat de selfie stick al maar liefst 90 jaar bestaat.

De foto werd geschoten door Arnold Hogg, en hij staat samen op de foto met zijn vrouw Helen Hogg. Onder de foto schreef Arnold ‘Self Taken, Oct 1926’, wat vandaag bewijs is dat de uitvinding selfie stick en de fenomeen selfie toch wat langer bestaan dan de meeste denken. De foto werd gevonden door Alan Cleaver, kleinzoon van de Hoggs koppeltje.

“In our family it’s always been a favourite photo and the fact that there is so much interest in it now would have been loved by granddad”

Clever gaf aan dat de desbetreffende foto altijd een favoriet geweest is in zijn familie, en dat zijn grootvader het geweldig gevonden zou hebben dat de foto vandaag de dag viraal gegaan is. Cleaver heeft verder laten weten dat hij zelf nooit de selfie stick van opa Arnold gezien of gevonden heeft.

De selfie stick was in 2014 de must-have smartphone accessoire. Volgens Time Magazine was de selfie stick zelfs de meest briljante uitvinding van het jaar 2014. Hoe het in 2015 zal uitlopen met de selfie stick blijft
vooralsnog de vraag.

Selfie Stick 1926

Tags:

Reacties