iPhone lader kan oververhit raken

De adapters van Apple die meegegeven zijn tussen 2009 en 2012 kunnen mogelijk oververhit raken en kunnen dus brandgevaarlijk zijn. Daarom komt Apple met een vervangingsprogramma.

De ‘gevaarlijke’ adapters zijn samen met de iPhone 3GS, de 4 en 4S meegegaan en blijken brandgevaarlijk te zijn. De bezitters van de adapters kunnen hem kosteloos omwisselen voor een nieuwe. De adapters kunnen oververhitten en hierdoor brandgevaarlijk zijn. De gevaarlijke adapter is het model A1300, die kan je dus omruilen voor een nieuwe. Rond de zelfde tijd zijn er ook identieke ongevaarlijke adapters met het toestel meegegeven, deze adapters hebben het modelnummer A1400.

De modelnummers zijn te vinden aan de onderkant van de adapter. Heb je nog een oud en gevaarlijk exemplaar dan kun je hem kosteloos vervangen. Dit kan nu nog alleen bij een Apple Store of een ‘erkende Apple-serviceprovider’. Vanaf 18 juni kunnen de adapters ook geruild worden bij Telfort, T-Mobile of Vodafone.

Tags:

Reacties