WhatsApp Web voor overige browsers?

De webversie van WhatsApp, WhatsApp Web, werd een aantal weken geleden geïntroduceerd. De webapplicatie is echter slechts beschikbaar voor Google Chrome.

Het lijkt er echter op dat binnenkort de webapp voor de overige browsers, waaronder IE, Safari en Firefox, zal worden uitgerold.

Via WhatsApp Web is het mogelijk om bestaande chats op te picken via een (desktop) PC. Ook is het mogelijk om nieuwe gesprekken te beginnen. De lancering was echter alleen gericht op Google Chrome, en het geldt nog steeds dat de webapp alleen via Chrome beschikbaar is.

In een tijd van innovate or die lijkt het ons dat bedrijven als WhatsApp met vuur spelen

Hier zal verandering in komen, aldus WhatsAppen.nl. Volgens de WhatsApp fan-site zullen binnenkort ook andere browsers ondersteund worden door WhatsApp Web. Dit zou blijken uit een vertaalstring binnen de WhatsApp vertaalcommunity, waarin onder andere de vraag door WhatsApp wordt gesteld om de zin “More browsers coming soon” te vertalen.

Het is, ook voor ons, onduidelijk waarom WhatsApp gekozen heeft voor een langzame uitrol. Naast de geringe beschikbaarheid van de webapp van WhatsApp, worden iOS toestellen niet ondersteund. In een tijd van innovate or die en een constante groei van het aantal concurrenten lijkt het ons dat bedrijven als WhatsApp met vuur spelen door niet (snel) genoeg te innoveren.

Wanneer WhatsApp Web voor de overige browsers beschikbaar gesteld wordt is vooralsnog onduidelijk.

Tags:

Reacties