WhatsApp voor Web / PC eindelijk gelanceerd

Behoor jij ook tot een van de 600 miljoen mensen op WhatsApp? En vind jij het ook vervelend om de hele dag door te typen op jouw telefoon? Dan hebben we goed nieuws voor je!

Vanaf nu is er een desktop / PC versie van WhatsApp.

Het gaat echter om een web app in plaats van een native PC app – en vooralsnog blijkt de webapp het alleen te doen met Google Chrome.

WhatsApp Web voor Chrome

Als je net als mij ook lang gewacht hebt op de webversie van WhatsApp, dan kan je nu al aan de slag met via het web chatten met vrienden.

Inloggen kan echter niet direct: om in te loggen via de desktop/webversie van WhatsApp, is het nodig om een QR code in te scannen via WhatsApp op je telefoon. Dit is nodig, gezien WhatsApp uitgaat van telefoonnummers en SMS verificaties, in plaats van gebruikersnamen en wachtwoorden.

Een andere reden waarom het nodig is om je telefoon te gebruiken voor het inloggen voor de webversie, is dat deze een connectie legt met je telefoon. Indien je accu bijna op is, wordt dit ook weergegeven in een oranje balk binnen de webapp. Als je telefoon uitvalt, valt ook de webapp uit.

De platform blijkt nu al erg populair te zijn, en doet het prima. Berichten die je verstuurt en ontvangt kun je terugzien op alle andere apparaten waarop je ook WhatsApp geïnstalleerd hebt. En ja, ook emoji’s zijn beschikbaar.

 iOS wordt (nog) niet ondersteund

“[…] We will not be able to provide web client to our iOS users due to Apple platform limitations.”
– Jan Koum

Vooralsnog werkt de WhatsApp Web alleen met Android, Windows Phone en BlackBerry. Indien je een iPhone gebruiker bent, kun je dus nog geen gebruik maken van WhatsApp Web. De reden hiervoor is vooralsnog ook onduidelijk. Jan Koum, directeur van WhatsApp, legt uit dat dit komt door de platformbeperkingen van Apple. Wat hij hiermee bedoelt is onduidelijk.

Tags:

Reacties