Wire wordt mogelijk jouw WhatsApp vervanger

Wire messaging app

De mede-oprichter van Skype, Janus Friis, investeert in een nieuwe communicatie app/netwerk genaamd Wire. Wire is opgericht door een aantal ex-Skypers.

This is not just an app.

Het bedrijf dat gerund wordt vanuit Zug (Zwitserland) en Berlijn biedt haar gebruikers een combinatie van communicatiemogelijkheden aan, waaronder het versturen van tekstberichten, het delen van foto’s, SoundCloud muziek, YouTube video’s en bellen over het internet. Door middel van deze communicatiemogelijkheden wil Wire een alomvattende app zijn die meer doet dan een typische chat app.

Wire app

“This is not some marginal improvement. This is not just an app.”, aldus Friis in een interview met The Guardian. Friis gaf gedurende de interview aan dat er veel veranderd is sinds Skype gelanceerd werd ruim 10 jaar terug. Iedereen is gewend aan gratis bellen en berichten versturen, en nu zou het tijd zijn om de beste communicatietool te lanceren, welke zowel functioneel als esthetisch mooi zou moeten zijn.

Security voorop

Een belangrijk aspect voor Wire is security. Christensen, directeur van het Zwitsers-Duits bedrijf en ex-medewerker bij Skype, heeft laten weten dat de software gebruik maakt van end-to-end encryptie voor al haar berichten en voor alle spraakoproepen, en encryptie van en naar haar datacentra voor alle berichten en media.

Platformen

Wire is momenteel alleen verkrijgbaar voor iOS, Android en OSX (Mac-computers). Tot zover is Wire nog niet beschikbaar voor Windows computers. Het bedrijf laat weten dat de PC versie van Wire binnen minder dan een kwartaal beschikbaar gesteld zal worden. Ook is het bedrijf momenteel bezig met het maken van een HTML5 versie van Wire.

WhatsApp vervanger?

Meerdere bedrijven hebben eerder geprobeerd om WhatsApp, momenteel de grootste mobiele communicatieapp, tevergeefs te vervangen. Dit heeft voornamelijk te maken met het enorme aantal gebruikers die WhatsApp de afgelopen jaren heeft kunnen werven door onder andere de laagdrempeligheid van de app.

Het is moeilijk om nu al uitspraken te doen over Wire zonder de app gebruikt te hebben. Ik heb zelf zojuist de app geïnstalleerd – echter heeft de app geen contacten kunnen vinden die ook gebruik maken van Wire. De app ziet er in eerste oogopslag qua design en gebruiksvriendelijkheid innovatief, prachtig en veelbelovend uit. Zodra wij de app hebben kunnen testen plaatsen wij een uitgebreide review.

Tags:

Reacties