WhatsApp komt mogelijk met webversie WhatsApp Messenger

WhatsApp webversie

WhatsApp is mogelijk bezig met het ontwikkelen van een webversie van haar populaire messenger app.

Dit laat Pavel Durov, hoofd van de messenger app startup Telegram, weten in een interview met TechCrunch.

Telegram heeft sinds kort een eigen webomgeving gebouwd voor haar messenger app, waarbij het mogelijk is voor gebruikers om verder te gaan met bestaande chats en nieuwe chats te beginnen. Durov gaf gedurende het interview aan dat WhatsApp ook een webversie zal lanceren van haar app, gezien WhatsApp de webdevelopment team probeerde over te nemen van Telegram.

“they tried to hire our web dev”
– Pavel Durov

De overstap naar een web- of desktopversie van WhatsApp zou een logische stap zijn. Het aanbieden van chatapps exclusief op mobiele platformen belemmert communicatie, in tegenstelling tot chatapps als Facebook Messenger die op alle omgevingen en platformen beschikbaar zijn. Zo kan er ook geen gestroomlijnde vorm van communicatie bestaan tussen verschillende apparaten. Waarom zou je achter een PC moeten reageren op een bericht via je smartphone, terwijl dit vele malen sneller kan op je PC, zonder dat je belemmerd wordt?

Telegram groeit

Durov laat weten dat Telegram maandelijks meer dan 50 miljoen gebruikers heeft, en dagelijks zouden er meer dan 1 miljard berichten worden uitgewisseld. Dagelijks heeft Telegram rond de 23 miljoen gebruikers.

Telegram groeit

Gedurende het exclusieve interview met TechCrunch heeft Durov laten weten dat de stijgende populariteit hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met het feit dat mobiele berichten gesynchroniseerd worden met de desktop- en tablet app.

De vraag of WhatsApp inderdaad met een web- of desktop app zal komen blijft vooralsnog open.

Tags:

Reacties