Nieuwe Facebook app laat je jouw foto’s bombarderen met stickers

Stickered for messenger

Facebook heeft een nieuwe manier gevonden om gebruikers meer gebruik te laten maken van Messenger.

Het bedrijf heeft op vrijdag een nieuwe app gelanceerd genaamd Stickered for Messenger, waarmee het mogelijk is voor gebruikers om stickers toe te voegen aan foto’s voordat ze deze versturen naar vrienden via Facebook’s verplichte standalone Messenger app.

De app legt een link met je Messenger account, zodat je foto’s met stickers direct kunt versturen naar je vrienden. De nieuwe sticker-app kan slechts worden gebruikt in combinatie met Messenger, aldus een woordvoerder van Facebook. De foto’s die binnen de app gemaakt worden, worden daarentegen wel opgeslagen zodat je ze via andere messenger apps ook kunt versturen.

Facebook heeft de app beschreven als “lightweight” in een van hun blogposts, wat inhoudt dat het eerder een leuke experiment is in plaats van een app met een businessplan erachter. Het kan echter tegelijkertijd een reden zijn voor een deel van de Messenger gebruikers om nog meer gebruik te maken van de populaire messaging-app. Het kan ook zo zijn dat Facebook in de toekomst sommige stickers beschikbaar zal stellen als betaalde stickers.

De app is sinds vrijdag beschikbaar voor Android toestellen. Vooralsnog is het “coming soon” voor iOS.

Tags:

Reacties