Dit zijn de nieuwe NSFW emoji’s

De huidige Emoji’s zijn leuk, maar simpelweg niet sexy. Ze dienen voornamelijk voor het uiten van typische en alledaagse emoties.

Als het op sexting aankomt kun je echter niet veel met de huidige Emoji’s, anders dan het symbolisch gebruiken van bijvoorbeeld een banaan Emoji. Een groep van vier ontwerpers uit California probeert hier verandering in te brengen.

De vier ontwerpers noemen hun concept Flirtmoji. Flirtmoji bestaat uit sexy stickers die lijken op Emoji, en geplakt kunnen worden in apps als WhatsApp en Facebook Messenger. Het project is afgelopen dinsdag gelanceerd.

flirtmoji-2
De vier ontwerpers hebben de afgelopen maanden nogal wat tijd gestoken in het ontwerpen van de Flirtmoji stickers. Het project werd geïnitieerd nadat een van de ontwerpers nogal wat moeite had met heen en weer sexten met zijn vriendin, die zelf in het buitenland woont. De ontwerpers wilden dit proces verbeteren door seksuele ideeën, gedachtes en voorwerpen te vertalen naar emoji-achtige stickers.

Flirtmoji is niet beschikbaar als een Emoji set in de App Store

Flirtmoji is niet beschikbaar als een Emoji set in de App Store. Om een van de sexy stickers te gebruiken moet de gebruiker afbeeldingen kopiëren en deze plakken in een messenger app. Opmerkelijk is dat Flirtmoji niet de eerste sexy emoji project is: eerder zagen we Lesbian Emoji’s voorbij komen. Flirtmoji blijkt echter het eerste
project te zijn die het groots probeert aan te pakken.

Flirtmoji’s gebruiken?

Om overduidelijke redenen wordt Flirtmoji niet beschikbaar gesteld in de App Store. Flirtmoji’s kunnen alleen gebruikt te worden door deze direct te kopiëren vanuit de Flirtmoji mobiele website en deze te plakken in een van de messenger apps.

flirtmoji-3

Alhoewel het verhaal van Flirtmoji klinkt als een project dat makkelijk kan slagen, gezien de stijgende sexting trend, denk ik niet dat dit het geval zal zijn. De uitwerking van Flirtmojo blijkt helaas niet helemaal optimaal te zijn. Uit mijn test met Flirtmoji ben ik nogal wat drempels tegengekomen, waardoor ik denk dat Flirtmoji op korte termijn niet zal slagen en geen gebruikers zal trekken:

Drempel 1: Je moet constant switchen van de messenger app die je aan het gebruiken bent naar de Flirtmoji website, op zoek gaan naar een passende sticker, deze kopiëren, weer terug gaan naar de messenger app, plakken en versturen naar je partner. Nogal een proces dus.

Drempel 2: Er zijn slechts een beperkt aantal Flirtmoji’s gratis beschikbaar. De overige pakketten (15 cent per pakket) zijn beschikbaar voor $ 0.99 cent.

Drempel 3: De enige app die de stickers goed weergeeft blijkt iMessage te zijn. In WhatsApp en Facebook Messenger, welke beiden in Nederland en in de meeste andere landen vaker gebruikt wordt dan iMessage, worden de stickers verstuurd als afbeeldingen met zwarte achtergronden.

Flirtmoji in iMessage vs. Flirtmoji in WhatsApp

Wat denken jullie: maakt Flirtmoji kans om viraal te gaan en een groot aantal gebruikers te trekken? Of zijn dergelijke stickers niet nodig voor sexting? Laat het hieronder in de reacties weten.

Tags:

Reacties