Hoe laad je jouw telefoon het beste op?

Een mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. We willen natuurlijk dat hij de hele dag meegaat, zonder dat hij midden op de dag uitvalt, omdat de accu leeg is. Er gaan veel fabels de ronde als het gaat om het opladen van je telefoon. Weet jij niet meer welk feitje je wel of niet moet geloven? Dan geeft oplaadspecialist Kabelmaatje je hieronder een aantal tips om jouw telefoon zo duurzaam mogelijk op te laden.

Tip 1: Laad je telefoon de eerste keer goed op

Een tip die je regelmatig hoort bij het aanschaffen van een nieuwe smartphone heeft te maken met het voor de eerst opladen van de accu. Bij de aanschaf van een nieuwe smartphone kun je deze het beste een keer volledig opladen. Omdat de fabrikant wil voorkomen dat er te veel energie wegvloeit, laadt deze jouw nieuwe smartphone meestal tot veertig procent op, voordat ze hem verschepen. Hierdoor kan de energie in de accu namelijk volledig wegvloeien waardoor de accu helemaal leeg kan raken.

De eerste keer dat je jouw nieuwe smartphone gebruikt, is het handig om hem eerst helemaal op te laden. Dit duurt ongeveer vijf tot zes uur. Daarna is het belangrijk dat je de smartphone op tijd oplaadt, hij hoeft niet helemaal leeg te zijn.

Tip 2: Laad je smartphone op tijd op

Een aantal jaar geleden was het zo dat je de accu van je telefoon helemaal leeg moest laten lopen voordat je hem mocht opladen. Dit was toen de beste manier om de levensduur van de accu van je smartphone te verlengen. Dit omdat accu’s toen nog vaak van nikkel werden gemaakt. Vandaag de dag is jouw accu van lithium gemaakt. Bij dit soort accu’s werkt het advies,‘helemaal leeg, helemaal vol’, juist averechts.

Wil je dat de levensduur van jouw batterij langer mee gaat? Dan adviseren we je om je telefoon op tijd op te laden. Dit zorgt er voor dat jouw accu langer meegaat en niet ‘lui’ wordt. Als je het perfect wilt doen, moet de accu van je telefoon altijd tussen de 40 en 80 procent zijn opgeladen. Laad je telefoon op als er nog ongeveer 40 of 30 procent accu beschikbaar is.

Tip 3: Gebruik een originele oplader

Misschien wel een van de meest belangrijke tips: gebruik een originele oplader. Vandaag de dag koop je op veel verschillende sites een nieuwe oplader voor een paar euro. Dit is misschien wel de meest voordelige keuze die je op dit moment kunt maken, maar dit is niet de beste keuze voor de lange termijn. Een ‘neppe’ kabel is namelijk schadelijk voor je batterij. Met een originele oplaadkabel weet je zeker dat de accu snel en veilig oplaadt. Bij niet-originele acculaders bestaat er een kans dat de smartphone te snel oplaadt en de accu oververhit raakt. Daarnaast is het belangrijk dat je een oplader koopt die bij jouw smartphone past. Heb jij een iPhone? Kies dan voor een originele iPhone oplader.

Tip 4: Zet je smartphone uit tijdens het opladen

Als je bovenstaande tips allemaal toepast, heb je al een grote kans dat de accu van je smartphone een stuk langer meegaat. Toch willen we je nog één tip meegeven: als je de mogelijkheid hebt, zet je telefoon dan uit tijdens het opladen. De meeste mensen laden hun telefoon op, terwijl ze deze gebruiken. Dit is erg slecht voor je accu, omdat de accu dan gelijk aan het laden als aan het ontladen is. Hierdoor kan de maximale capaciteit van de accu snel afnemen. Zet daarom bij voorkeur je smartphone uit tijdens het opladen.

Gebruik een oplaadkabel van Kabelmaatje

Aan het opladen van je telefoon kun je veel optimaliseren. Zo is het een must dat je jouw smartphone oplaadt met een originele oplader. Maar vaak zijn deze laders een stuk duurder en daarom grijpen we snel naar een goedkope, ‘neppe’ variant. Bij Kabelmaatje koop je originele opladers tegen een scherpe prijs. Kabelmaatje koopt iPhone adapters en andere laders in grote aantallen, direct bij de fabrikant op, waardoor ze jou de beste prijs kunnen bieden.

Reacties