Hoeveel opslaggeheugen heeft mijn smartphone nodig?

Eindelijk is het zover, jouw abonnement loopt af en je kan verlengen of vernieuwen waarmee je een nieuwe smartphone kan scoren.

Bij de keuze van een nieuwe smartphone staan natuurlijk een aantal zaken centraal. Hierbij moet je denken aan de prijs, de schermgrootte, de processorsnelheid, de kwaliteit van de camera’s, de capaciteit van de batterij en natuurlijk het beschikbare interne geheugen. Natuurlijk kan je gaan voor de laatste Samsung Galaxy met bijbehorende Samsung Galaxy S10e hoesjes of hou je het simpel en kies je voor een eenvoudige en goedkope smartphone?

Het gebruik van het interne geheugen

<P>Hoe smartphone gebruikers omgaan met het interne geheugen kan enorm verschillen. De één heeft aan 512 GB amper genoeg terwijl de ander al jaren gebruik maakt van een smartphone met 8 GB intern geheugen. Hoe bepaal je nu hoeveel opslag je echt nodig hebt? In de winkel tref je enorm assortiment smartphones met een intern geheugen van 8 tot 512 GB. Sterker nog, sommige merken bieden zelfs een smartphone met 1 TB intern geheugen. Hierbij moet je wel beseffen dat deze geboden hoeveelheid ruimte niet geheel voor jou beschikbaar is. Een deel hiervan wordt namelijk in beslag genomen door het operating systeem en de talloze apps die al op het toestel geïnstallerd zijn (bloatware). Bij sommige smartphones met 16 GB intern geheugen is soms zelfs maar 8 GB beschikbaar.(/P)

Beperkt intern geheugen (tot 32 GB)

De smartphones met een intern geheugen tot 32 GB worden gelukkig steeds zeldzamer. Met een goede reden trouwens, een paar foto’s, wat muziek en een instant messenger (Whatsapp) zullen dit beschikbare geheugen in korte tijd volledig in beslag nemen. Natuurlijk kan je met 32 GB overleven, maar zorg er dan wel voor dat je de overbodige apps direct verwijderd en gebruik maakt van cloudservices. Het zware multitasking en het spelen van veeleisende games is bijna niet te doen waardoor je beperkt wordt tot algemeen surfen op het web, e-mails, WhatsApp en niet veel meer.

Gemiddeld intern geheugen (64 tot 128 GB)

Een geheugen van 64 GB kan men tegenwoordig ‘redelijk’ noemen terwijl 128 GB iets meer mogelijkheden biedt. Met deze optie heb je voldoende ruimte voor apps, foto’s en andere bestanden. Je hoeft je geen zorgen te maken over mogelijke systeemvertragingen tijdens het spelen van games of multitasking. Gebruikers van mobiele games met goede graphics, die vaak meerdere GB per game in beslag kunnen nemen, moeten op zijn minst 128 overwegen.

Veel intern geheugen (256 GB en groter

In 2019 is een smartphone met minimaal 256 GB intern geheugen redelijk normaal te noemen. Zo biedt Samsung met zijn S10 serie minimaal 128 GB intern geheugen terwijl het topmodel 512 GB intern geheugen biedt. De S11 serie zal 256 GB intern geheugen bieden terwijl het topmodel waarschijnlijk zelfs 1 TB intern geheugen zal bevatten. De nieuwe iPhone S11 serie blijft met 64 tot 256 GB hierbij wat achter. Met deze smartphones heb je meer dan genoeg mogelijkheden om alle belangrijke levensgebeurtenissen vast te leggen en heb je ook meer dan genoeg ruimte over voor jouw muziekbestanden, video’s en een paar speelfilms.

Tags:

Reacties