De iPhone XS Max van Apple

Afgelopen week heeft Apple de volgende generatie iPhones aangekondigd en één daarvan is verreweg de grootste iPhone tot nu toe.

Apple presenteerde drie nieuwe iPhones waarvan de iPhone XS Max voorbestemd is om het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf te worden.

Hardware upgrades

De iPhone XS Max is niet alleen de grootste Apple smartphone ooit, hij is ook voorzien van een paar upgrades ten opzichte van zijn voorganger de iPhone X. Eigenlijk was dit ook wel de verwachting van de meeste iPhone kenners, net als bij de andere ’S-Jaren’ wordt ook dit jaar hoofdzakelijk gekenmerkt door een upgrade van de specificaties. De belangrijkste upgrades zijn natuurlijk de display met een beter dynamisch bereik, de stereospeakers breder stereogeluid en de supersnelle A12 processor. Ondanks dat de iPhone XS Max qua design bijna identiek is aan zijn voorganger is deze smartphone veruit de meest geavanceerde iPhone die Apple ooit op de markt heeft gebracht.

De nieuwe display

De iPhone XS Max is uitgerust met een 6.5 inch Super Retina HD OLED‑display met een resolutie van 2688 x 1242 pixels bij 458 ppi. Dit scherm is veel groter dan de iPhone 8 Plus (5,5 inch) en zelfs groter dan die van de Galaxy Note 9 (6,4 inch). Het is niet zo dat Apple zich hier op onbekend terrein begeeft, maar het springt in een grootteklasse die, zelfs in het segment van de grote smartphones, nog steeds als vrij groot wordt beschouwd. Het is een algemeen feit dat de zes-plus-inch smartphones het topsegment van de markt beheersen. En hoewel Apple er redelijk lang erover gedaan heeft om in dit segment plaats te nemen, zal het met de iPhone XS Max een belangrijke rol in dit topsegment gaan spelen.

De A12 Bionic chipset

Ten opzichte van zijn voorganger krijgt de iPhone XS Max een flinke boost als het gaat om de processor snelheid. Deze nieuwe smartphone is uitgerust met de nieuwe A12 Bionic-processor, een processor met 6 kernen die als één van de eersten in de industrie een 7nm-proces gebruikt. Volgens Apple is de A12 Bionic-chip de slimste en krachtigste chip die ooit in een smartphone is toegepast. Deze chipset bevat tevens een grafische processor met vier kernen die tot 50 procent sneller is dan die van de A11 chipset. Ook is de A12 chipset uitgerust met een bijgewerkte Neural Engine, een speciaal onderdeel van de chip die is ontworpen om AI-taken aan te kunnen. De Neural Engine van de A11 chipset kan 600 miljard bewerkingen per seconde uitvoeren terwijl die van de A12 chipset 5 biljoen bewerkingen per seconde kan uitvoeren.

Camera upgrade

Ondanks dat de specificaties grotendeels overeenkomen met die van de iPhone X, beweert Apple dat de iPhone XS en de iPhone XS Max een volledig nieuw camerasysteem hebben gekregen. De groothoeklens en telelens van de camera op de achterzijde hebben beide nog steeds 12 megapixelsensoren met optische beeldstabilisatie. Echter heeft de groothoeklens nu een nieuwe sensor met grotere pixels en biedt de telelens een breder diafragma. Op basis hiervan zou de camera dus aanzienlijk beter moeten presteren bij weinig licht. Ondanks dat de specificaties van de 7 megapixel camera aan de voorzijde gelijk zijn aan die van de iPhone X, zou deze ook sneller moeten zijn. Een grotere upgrade kan de manier zijn waarop deze camera’s foto’s maken. Met de iPhone XS Max introduceert Apple ook ‘Smart HDR’ dat vergelijkbaar is met ‘Pixel’ van Google. Hierbij worden meerdere foto’s samengevoegd totdat er één perfecte afbeelding ontstaat. Eigenlijk een software upgrade van de HDR-methoden die Apple in het verleden heeft gebruikt.

Verkrijgbaarheid

De iPhone XS Max zal vanaf 21 september in drie versies in de winkel beschikbaar komen. Voor het model met 64 GB opslagcapaciteit kost € 1.259,00, het moedel met 256 GB kost € 1.429,00 en het model met 512 GB kost € 1.659,00. De iPhone XS Max is beschikbaar in de kleuren zilver, grijs en goud en wordt geleverd inclusief EarPods met Lightning-connector, Lightning-naar-USB‑kabel, USB‑lichtnet­adapter en natuurlijk uitgebreide documentatie.

Reacties