Waarom zal je een refurbished smartphone kopen?

Steeds vaker zie je bij de verschillende aanbieders van smartphones dat zij, naast de nieuwe modellen, refurbished smartphones aanbieden.

Zo kan je op de website van Apple een groot assortiment gereviseerde (Refurbished) producten vinden. Maar niet alleen bij Apple tref je deze producten aan. Zo kan je bijvoorbeeld een refurbished iPhone 6 bij verschillende telefoondiscounters aanschaffen. Maar wat zijn nu de voordelen van de aanschaf van een refurbished smartphone? Wij hebben het één en ander voor jou op een rijtje gezet.

De voordelen van een refurbished smartphone

Als je op zoek bent naar een smartphone met geavanceerde technologie en je hebt een beperkt budget tot jouw beschikking, dan is een refurbished smartphone een uitstekende keuze. Omdat de hardware en de software deze smartphones volledig gerenoveerd is, bieden deze goede tot uitstekende kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. Als je dan ook nog eens bedenkt dat de aanschaf van een refurbished smartphone het milieu minder belast dan de aanschaf van een nieuwe, dan is de keuze voor een gerenoveerde smartphone gemakkelijk te maken.

De aanschaf van een refurbished smartphone

Bij de aanschaf van een refurbished smartphone moet je altijd overwegen om deze bij een betrouwbare en gerenommeerde dealer aan te schaffen. Deze dealers zullen in veel gevallen alleen in de fabriek gerenoveerde smartphones verkopen die in goede staat verkeren en een goede kwaliteit vertegenwoordigen. Let er ook op dat je bij de aanschaf van een refurbished smartphone alle belangrijke functies controleert. Denk hierbij aan de kwaliteit van het scherm, de levensduur van de batterij en de capaciteit van het geheugen. Alhoewel de meeste refurbished smartphones simlock-vrij worden verkocht, verdiend het wel de aanbeveling om dit toch te controleren. Uiteindelijk moet je de refurbished smartphone zorgvuldig op fysieke schade controleren en deze testen zodat je zeker weet dat alle functionaliteit ook daadwerkelijk aanwezig is. Als je echter online een gerenoveerde smartphone gaat aanschaffen kan dit natuurlijk niet. Bij betrouwbare online aanbieders kan je de refurbished smartphone bijvoorbeeld twee weken op proef uitproberen. Bevalt deze niet, dan kan je hem retour zenden en ontvang je jouw geld retour. Controleer altijd de productbeschrijving op de website en raadpleeg ook de beoordelingen die klanten op de website hebben achtergelaten.

Online aanschaf

Waar moet je zijn als je online een refurbished smartphone wilt aanschaffen? Op internet zijn werkelijk honderden sites te vinden die telecommunicatieapparatuur aanbieden. Zo zijn bijvoorbeeld eBay, Marktplaats, Marktplaza en Speurders populaire online winkels waar je een breed scala aan gerenoveerde smartphones van elk merk en model kunt vinden. Houd er echter rekening mee dat deze platforms ook enkele risico’s met zich meebrengen. Zo kunnen sommige individuele verkopers smartphones van slechte kwaliteit als gerenoveerde producten verkopen en heb je kans dat je totaal geen garantie op jouw aanschaf hebt. Hiernaast heb je natuurlijk een aantal betrouwbare dealers die gespecialiseerd zijn in het renoveren en het verkopen van smartphones. Ten slotte kan je ook eens kijken op de website van de bekende merken (Zoals bijvoorbeeld Apple, HTC, Nokia, Samsung en Sony) omdat deze ook steeds vaker refurbished smartphones aanbieden.

Reacties