Het juiste hoesje voor jouw tablet. Gaat Apple in september twee volledig nieuwe iPads lanceren?

Naar verwachting zal Apple later dit jaar twee nieuwe iPad Pro versies op de markt brengen. Volgens insiders zullen deze twee nieuwe modellen een aantal belangrijke ontwerpupgrades bevatten waardoor zij zich duidelijk zullen onderscheiden van hun voorgangers.

Natuurlijk is dit goed nieuws voor de doorgewinterde Apple fans omdat zij nu wel langzaam uitgekeken raken op het standaard tablet design dat Apple nu al weer geruime tijd hanteert. En wat betreft de accessoires kan je er zoals gewoonlijk vanuit gaan dat de iPad 2018 hoesjes binnen een zeer kort tijdsbestek bij de meeste webshop voorradig zullen zijn.

Ingrijpende veranderingen in het design?

Zoals elk jaar zal ook in 2018 Apple in september zijn grootste jaarlijkse productevenement organiseren. En zoals gewoonlijk neemt elk jaar vanaf de maand mei de geruchtenstroom in hevigheid toe. Zo zal volgens een aantal rapporten de nieuwe iPad het design van de iPhone X volgen en zal het ook een aantal van de beste functionaliteiten van deze smartphone adopteren. In andere rapporten wordt weer gesuggereerd dat de nieuwe iPad een dunner frame zal hebben en dat hierdoor de home-button en daarmee de Touch-ID zal ontbreken. Maar niet getreurd, in plaats van de Touch-ID zal de nieuwe iPad een Face-ID bevatten. Hiervoor zal een naar de voorzijde gerichte TrueDepth-camera voor gezichtsherkenning aanwezig zijn.

De technische blogsite Macotakara spreekt het vermoeden uit dat Apple ook van plan is om de koptelefoonpoort van de nieuwe iPad Pro te verwijderen. Hierdoor kunnen gebruikers niet meer hun headset aansluiten via de zeer gangbare 3,5 mm-audioaansluiting. Maar gelukkig kan je dan, als je geen draadloze headset hebt, via een adapter de headset via de Lightning-connector aansluiten. Toen bleek dat de koptelefoonpoort bij de vanaf de iPhone 7 ontbrak, veroorzaakte dit redelijk veel irritatie bij de gebruikers. Maar inmiddels zijn de notoire Apple-fans hieraan gewend geraakt en maken de meesten gebruik van een draadloze headset.

Naast alle gangbare geruchten gaat het onwaarschijnlijke gerucht rond dat Apple de Smart Connector, die momenteel aan de zijkant van de iPad zit, zal verplaatsen waardoor een toetsenbord kan worden aangesloten. Dit is ook het gerucht dat het meeste stof doet oplaaien omdat de meeste gebruikers de iPad hanteren als een draagbaar alternatief voor een laptop. In veel gevallen wordt de iPad dan in liggende positie aangesloten op een extern toetsenbord. Bij de nieuwe iPad wordt de Smart-Connector naar de onderzijde van het apparaat verplaatst waardoor de iPad en het toetsenbord in staande positie kunnen worden gebruikt. Een dergelijk aanpassing van het design heeft Apple vermoedelijk gedaan omdat Face-ID in de landschapsmodus niet zo goed werkt.

De toekomst zal het ons leren

Eigenlijk is de geruchtenstroom niets meer dan een spelletje dat elk jaar gespeeld wordt. Mogelijk is het Apple zelf, die de geruchtenstroom op gang brengt en hierdoor uitstekend gebruik maakt van een marketingtechniek om de nieuwe iPad of iPhone onder het grote publiek aan te kondigen. De afgelopen jaren hebben ons geleerd dat de meeste geruchten achteraf totale onzin waren. Ongeveer een kwart van alle geruchten bleken enige waarheid te bevatten. Hoe dan ook, we weten pas hoe het design van de nieuwe iPad Pro er uit ziet als Apple ons dat kenbaar maakt. Tot die tijd is het gewoon een kwestie van geduld hebben.

Reacties