De goedkoopste sim-only aanbiedingen

Uit een onderzoek van Telecompaper is gebleken dat Nederland tot de goedkopere landen in de Europese Unie behoort als het gaat om sim-only pakketten. En als je op internet op zoek gaat naar sim-only aanbiedingen, kan ik eigenlijk wel begrijpen dat Nederland zo goed scoort op het gebied van de prijzen voor de sim-only pakketten. Vooral onder druk van de prijsvechters, zoals Hollandsnieuwe, Simpel, Simyo en Tele-2, is er een sterk dalende trend in de prijzen waar te nemen.

Simpel

Eind april maakte Simpel bekend dat zij een voor sim-only abonnement met onbeperkt bellen, 500 Sms’jes en 5 GB internet de eerste zes maanden slechts € 1,00 per maand in rekening brengen. Na deze zes maanden betaal je het volledige abonnementstarief van € 10,00 per maand voor de resterende 18 maanden van het contract. Als je een sim-only abonnement bij Simpel besteld moet je echter wel rekening houden met het eenmalige bedrag ad € 20,00 (Administratiekosten) dat in rekening wordt gebracht.

Simyo

Simyo, dat onlangs weer de titel “Beste prepaid sim only provider” binnen haalde, heeft in de periode van 7 mei tot en met 31 juli zijn prijzen voor de databundels van 1 en 4 GB verlaagd. Ondanks deze prijsactie blijkt dat zij helaas nog altijd duurder zijn dan hun grote concurrent Simpel. Een éénjarig sim-only abonnement met onbeperkt bellen en 4 GB internet kost hier maandelijks € 21,00. De eenmalige aansluitkosten ad € 14,99 zijn dan wel lager dan die van Simpel.

Youfone

Ook Youfone heeft een interessante aanbieding voor een sim-only abonnement. Inclusief de bundelkorting kan je hier voor slechts € 11,50 per maand beschikken over een tweejarig abonnement met onbeperkt bellen en 5 GB internet. En het mooie van deze aanbieding is dat de bundelkorting de gehele contractperiode van kracht is. Ook de eenmalige aansluitkosten ad € 14,95 zijn acceptabel.

Tele2

De laatste jaren heeft Tele2 zich ontwikkeld tot een volwassen telecomprovider. Op het gebied van sim-only kan je hier terecht voor een tweejarig abonnement met onbeperkt bellen en 5 GB internet voor € 17,00 per maand. Tele2 hanteert hierbij eenmalige aansluitkosten van € 15,00.

Overige providers

Ook telecomprovider Ben heeft een interessante sim-only aanbieding waarbij je voor € 15,00 per maand een tweejarig abonnement kan afsluiten met onbeperkt bellen en 6.5 GB internet. Bij Telfort kan je voor € 18,50 per maand een tweejarig sim-only abonnement afsluiten met onbeperkt bellen en 5 GB internet. Een andere prijsvechter is Lebara die voor € 15,00 per maand een sim only abonnement aanbiedt met onbeperkt bellen en 5 GB internet. Ter vergelijk betaal je per maand voor een soortgelijk tweejarig sim-only abonnement bij de KPN € 22,00 (Onbeperkt bellen en 4 GB ), Vodafone € 21,00 (Onbeperkt bellen en 6 GB ) en T-Mobile € 17,50 (Onbeperkt bellen en 5 GB ).

Keuze maken

Op basis van onbeperkt bellen en ongeveer 5 GB internet hebben we voor jou een helder beeld kunnen scheppen. Het is duidelijk dat Simpel en Youfone de beste meest voordelige abonnementen in de aanbieding hebben terwijl de KPN en Vodafone prijstechnisch minder interessant zijn. Maar je moet er wel rekening mee houden dat deze conclusie puur en alleen op basis van de prijzen is getrokken. Als je naar de voorwaarden van het abonnement kijkt, kan het best zijn dat KPN of Vodafone wel degelijk een interessant abonnement in de aanbieding hebben. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het bellen in en naar het buitenland, de aansluitkosten, de vereiste contractduur en de prijzen van belminuten of MB internet als je het limiet van jouw bundel overschrijd. Hoe dan ook, er is meer dan genoeg keuze als het om sim-only abonnementen gaat.

Tags:

Reacties