Op zoek naar een reparatie winkel omdat je iPhone kapot is?

Kwaliteit of namaak? 

Geen zorg, wij hebben voor jou de do’s en don’ts op een rijtje gezet. Waar moet je op letten als je je iPhone wilt laten repareren bij een iPhone reparatie winkel(link naar wellfixreparaties.nl) in Amsterdam zoals bijvoorbeeld wellFix (link naar wellfixreparaties.nl/iphone-reparatie). Misschien moet je eerst beginnen met de vraag wat voor jou belangrijk is bij een reparatie of je iPhone. Wil je graag de kwaliteit behouden zoals je gewend bent of ga je binnenkort door naar een nieuw toestel en maakt het niet zoveel uit? Mocht het bijvoorbeeld niet zoveel uitmaken raden we je aan te kiezen voor een winkel die niet persé met originele onderdelen werkt. Bijvoorbeeld de reparatiewinkel op de hoek die toevallig ook sisha pijpen verkoopt. Voor een mooi prijsje heb je dan weer een nieuw scherm. 

Kwaliteit

Mocht je toch op zoek zijn naar een beter scherm, omdat je wel de kwaliteit wilt behouden raden we je aan om voor een origineel scherm te gaan voor je iPhone. Sowieso als je de telefoon gewoon wilt houden. Waarom? Omdat er verder geen grote prijsverschillen tussen beide varianten zit. Sterker nog, een origineel scherm is een gerecycled scherm. Een third-party scherm oftewel niet origineel moet weer door de fabriek zelf gemaakt worden. Dus het verschil is niet al te groot. Dat kost natuurlijk extra moeite vergeleken met een nieuwe glasplaat op een oud scherm zetten. 
Daarnaast zit er ook wel degelijk verschil in kwaliteit tussen beide schermen. Slechtere aanraking, slechtere kleurweergave. Dat zijn dingen die belangrijk zijn voor een apparaat dat je dag en nacht gebruikt of bij je hebt. OF misschien niet.
Je hebt wel het voordeel bij een third-party scherm dat je niks hoeft te betalen. Sommige personen valt het verschil eigenlijk ook niet op. 

Dus waaar moet ik op letten bij een iPhone reparatie?

Conclusie van het verhaal is in ieder geval dat de kwaliteit groot is tussen origineel en niet origineel terwijl de prijs niet zoveel verschilt. Daarnaast heb je vaak ook geen garantie op die schermen en uit ervaring weten wij dat die schermen heel snel kapot gaan na een stoot of val. Dus wellicht betaal je nog wel meer achteraf gezien. 

 

Tags:

Reacties