De aanschaf van een smartphonehoesje

De markt voor smartphone hoesjes wordt vooral gedreven door de snelgroeiende vraag naar mobiele telefoons. De enorme opleving in de markt voor smartphones heeft ook geleid tot een sterke positieve impuls voor de verkoop van de smartphone hoesjes.

Deze hoesjes staan niet alleen voor lifestyle maar bieden ook functionele eigenschappen. Deze smartphonehoesjes bescherming jouw kostbare smartphone tegen mechanische schade, tegen vervuiling en soms ook nog eens tegen water. Door de aanschaf van een smartphonehoesje verleng je de levensduur van jouw onmisbare smartphone.

Een ruim assortiment

Vooral smartphonehoesjes die het gebruikersgemak vergroten hebben de voorkeur van de mobiele consument. Op basis van de voorkeur van de consument is de markt voor smartphonehoesjes sterk gesegmenteerd. Consumenten maken vooral hun keuze op basis van materiaal, functionaliteit en producttype. Op basis van materiaal heeft men de keuze tussen leren, plastic en siliconen hoesjes. Gaat men voor een functionaliteit, dan heeft men de keuze tussen pouches,  sleeves, flip-cases, wallets en standaard hoesjes. Als men op basis van producttype een keuze moet maken is men natuurlijk afhankelijk van het beschikbare assortiment voor jouw specifieke smartphone.

Distributiekanaal

Er zijn natuurlijk talloze manieren om een smartphonehoesje aan te schaffen. Vooral online winkels krijgen, door het ruime assortiment, steeds vaker de voorkeur van de consument. Ook de Chinese producenten, die via verschillende outlet sites hun producten aanbieden, zorgen voor een sterke toename van de online verkoop. De fysieke winkels, die lange tijd het primaire verkoopkanaal vertegenwoordigden, verliezen steeds meer terrein. Het laatste kanaal wordt vertegenwoordigd door de ambulante handel. Op markten en braderieën kopen veel consumenten tegen hun gewenste smartphonehoesje tegen een spotprijs. Hier geldt echter dat men nagenoeg geen gebruik kan maken van garantie.

De aanschaf van een smartphonehoesje

Als je op zoek bent naar een hoesje voor jouw smartphone is internet natuurlijk het ideale medium om je te oriënteren. Maar net zoals alle andere mobiele bellers heb je natuurlijk ook de behoefte om het betreffende hoesje eerst in jouw handen te hebben voordat je het aanschaft. Een trip naar de winkel of een lokale braderie of markt is dan onvermijdbaar. Gelukkig hebben veel webshops nu ook de mogelijkheid om de bestelde goederen retour te zenden. Dus je laat het hoesje per post aan je toezenden, je bekijkt het op je gemak met een bak koffie erbij en je besluit of je het wilt houden of dat je het terug stuurt. Zorg wel, voordat je de bestelling plaatst, dat je de leveringsvoorwaarden van de betreffende webshop goed hebt doorgenomen!

Tags:

Reacties