Lancering van de nieuwe iPhone 8 en iPhone X

Vandaag worden de nieuwe iPhone toestellen door Apple gepresenteerd tijdens een zogenaamd Apple Event. Apple presenteert ieder jaar in september de nieuwste iPhone toestellen. Dit jaar zouden dat de iPhone 8 en de iPhone X zijn. Of dit klopt weten we vanavond.

iPhone 8; het instapmodel

De iPhone 8 zou de opvolger worden van de iPhone 7. Eerst deden er nog geruchten de ronde dat het zou gaan om de iPhone 7S, maar doordat er broncode van Apple is gelekt, is het nu erg aannemelijk dat de S-variant van de iPhone 7 wordt overgeslagen en dat de iPhone 8 een feit wordt. De iPhone 8 wordt mogelijk voorzien van een OLED scherm, draadloos opladen en zal waarschijnlijk ook meer opslagcapaciteit krijgen. Eerder was de maximale opslagcapaciteit nog 256GB, maar dit zou nu wel eens 512GB kunnen worden (naast 64GB en 256GB). Hiermee wordt tegemoet gekomen aan wensen van gebruikers, die steeds meer afbeeldingen, video’s en data op hun smartphone opslaan. Verder zou het scherm van de nieuwe iPhone 8 bijna de volledige voorkant in beslag nemen, in dat geval zijn er dus beperkte randen, en lijkt de homeknop te verdwijnen. Geruchten over de verdwijnende homeknop waren er overigens al maanden, zowel in Nederland als op buitenlandse nieuwssites over Apple en iPhones.

iPhone X; ter ere van het 10 jarig bestaan van de iPhone

Allerlei belangrijke Apple en iPhone websites richtten hun websites al voordat het Apple Event plaatsvindt in op de komst van de iPhone X. Op iPhone.nl is enkele dagen voordat het Apple Event plaatsvindt al een complete iPhone X sectie aangelegd. Kennelijk is de kans dus klein dat Apple vanavond niet komt met de veelbesproken iPhone X. Vanaf deze week kun je via hun website al een los iPhone X toestel vooruit bestellen. Prijzig wordt het toestel wel, de prijs lijkt namelijk uit de komen op zo’n 1.100-1.300 euro, waarmee dit toestel de duurste wordt van alle smartphones die ooit op de markt zijn gebracht… Nu je meer dan de helft (!) van een normaal maandsalaris moet neerleggen voor een nieuwe iPhone, lijkt het dus tijd te worden voor een bijbaan, of om een loonsverhoging te vragen op je werk 😉

Meer informatie over de nieuwe iPhones van dit jaar

Meer informatie over de nieuwste iPhones? De Nederlandstalige versie van de website van Apple geeft je natuurlijk sowieso als eerste de meeste juist informatie over de nieuwe iPhones van dit jaar. Een andere Engelstalige website die dicht op het vuur zit is Digital Trends.

Tags:

Reacties