Telefoonhoesje?

Je geeft werkelijk honderden Euro’s uit aan een nieuwe smartphone of tablet. Dus waarom geef je dan niet een paar Eurootjes meer uit om te voorkomen dat jouw nieuwe aanwinst niet bekrast wordt of zelfs kapot gaat?

Onze digitale steun en toeverlaat zal ons altijd trouw blijven dienen totdat je hem in het toilet laat vallen, van de trap af laat stuiteren of dat jouw of dat jouw lieve zoontje van 7 hem met zijn houten hamertje bewerkt heeft. Smartphones zijn vandaag de dag een stuk degelijker dan vijf jaar geleden. Sommige zijn zelfs waterdicht zodat je er rustig mee in de regen kan werken. Maar toch zal een groot aantal smartphones een ongelukje niet overleven. Op internet kan je tal van trieste verhalen vinden van mobiele gebruikers die met hun handen in hun haar zaten omdat hun smartphone of tablet een ongeval niet heeft overleeft. En nu je overtuigd bent dat je jouw digitale wondertje moet beschermen, ga je natuurlijk direct een beschermend hoesje aanschaffen. En als je dan toch een hoesje voor jouw smartphone gaat kopen, waarom laat je dan niet jouw eigen originele telefoonhoesje maken?

De prijs van het telefoonhoesje

Op de website van de producent van jouw smartphone of op de website van jouw provider zal je zelden een voordelig geprijsd telefoonhoesje vinden. Sterker nog: In veel gevallen zal je aanzienlijk diep in de buidel moeten tasten om de gewenste telefoonhoes in jouw bezit te krijgen. Dus waarom zal je, als je jouw ideale telefoonhoesje hebt gevonden, niet eens verder op internet zoeken? Je zal werkelijk honderden gelijksoortige telefoonhoesjes vinden die beduidend voordeliger geprijsd zijn. Natuurlijk zullen de meeste van deze hoesjes namaak zijn, maar toch zullen ze jouw smartphone en/of tablet uitstekend kunnen beschermen.

Doe jouw huiswerk

Vaak zul je op de site van de potentiƫle leverancier van jouw telefoonhoesje ook beoordelingen (Reviews) van de betreffende telefoonhoesjes en de leverancier aantreffen. Als je geen beoordeling van jouw specifieke hoesje kunt vinden, zullen andere beoordelingen over dezelfde producent jou aardig wat wijzer kunnen maken. Ook is het belangrijk om te zien of de schrijver van de beoordeling wel betrouwbaar is. Je kan zijn gebruikersnaam op internet even checken. Hiernaast vindt je op internet ook voldoende discussieplatforms waarop de hoesjes zeer uitgebreid besproken worden.

Kwaliteit van het telefoonhoesje

Bij de keuze van een telefoonhoesje is het belangrijk om te weten dat het hoesje ook voorzien is van de precieze uitsnijdingen. Vooral bij de goedkopere Chinese hoesjes wil wel eens een opening voor de USB poort of de geluidspoort ontbreken. Ook kan het materiaal, waarvan het telefoonhoesje is gemaakt, erg stug zijn waardoor je moeilijk gebruik kunt maken van de verschillende poorten. Het is ook belangrijk om te weten of de telefoonhoes het draadloos opladen toelaat, NFC toelaat en of jouw smartphone inclusief hoesje in het dockingsstation passen.

Een eigen design telefoonhoesje

Voordat je een telefoonhoesje aanschaft is het van belang om na te denken over de extra functionaliteit die je van het hoesje verwacht. Maak je gebruik van een omslaghoesje waarin je jouw creditcards en bankpassen kan steken of moet het een eenvoudig hoesje zijn? Maak een lijstje van de zaken die voor jou belangrijk zijn en gebruik deze als je voor een hoesje gaat shoppen. Ben je onhandig en laat je jouw smartphone meerdere malen per week op de grond stuiteren of ben je juist een trendsetter die indruk wil maken met een uniek telefoonhoesje? Moet het hoesje van rubber zijn of heb je juist een voorkeur voor leer? Allemaal zaken die invloed hebben op jouw keuze voor het juiste telefoonhoesje.

Soorten hoesjes

Er zijn voor jouw smartphone werkelijk honderden modellen telefoonhoesjes op internet te vinden. Hoe meer je ziet, hoe moeilijker de keuze gaat worden. Welke soorten hoesjes zijn er te vinden? Rugged hoesjes zijn vooral geschikt voor de ‘outdoor’ types. De hoesjes hebben een robuuste en stoere uitstraling en zijn over het algemeen omvangrijk en zwaar. Tough hoesjes zijn uitermate geschikt voor de ‘Mr. Bean’ types onder ons. Deze hoesjes bieden uitstekende bescherming tegen fysieke invloeden zoals het laten vallen of er op gaan staan.

Slim of Basic hoesjes worden het meest gebruikt. Over het algemeen hebben deze een elegant of juist een simpel ontwerp waardoor het design van jouw smartphone herkenbaar blijft.

Folio hoesjes worden meestal door de meer zakelijke types onder ons gebruikt. In de omslag kan je bijvoorbeeld creditcards of toegangspasjes wegsteken.
Batterij hoesjes zijn natuurlijk uitermate geschikt voor de intensieve mobiele gebruikers onder ons. In het hoesje zit een batterij verwerkt waardoor jouw gebruikersduur aanzienlijk toeneemt.

Zoals je ziet er zijn meer dan genoeg modellen en soorten telefoonhoesjes voor jouw smartphone beschikbaar. Met onze bovenstaande uitleg wordt het natuurlijk wel wat gemakkelijker om het juiste hoesje voor jouw smartphone te vinden.

Bron: Case24.com

Tags:

Reacties