5 Handige iPhone hacks

De iPhone is inmiddels tien jaar oud en je zou denken dat je alle trucjes en hacks nu wel kent. Niets is minder waar, zelfs na tien jaar zitten er nog snufjes op die je vast nog niet kent. Op de website van Apple kun je ook heel makkelijk de verschillen tussen de toestellen bekijken.

1: Een waterpas

Je kompas zit vast in het mapje ‘rommel die ik niet kan verwijderen’, toch? Eruit halen, nu! Want hij bevat een tool die je echt van pas komt tijdens het klussen. Wanneer je naar links swiped in je kompas krijg je namelijk een waterpas! Zo kun je checken of die zelfgemonteerde plank echt recht staat. Waarschijnlijk niet.

2: Het focuspunt van de camera vastzetten

Wanneer je foto’s maakt blijf je vaak maar op het scherm klikken om te focussen. Irritant toch? Wanneer je je vinger een paar seconden vasthoudt, komt er een ‘AF-locked’ pop-up. Je kunt nu draaien wat je wilt, maar je focus blijft vast.

3: Siri verbeteren

Schuilt er een enorme betweter in jou? Dan kun je met Siri je hart ophalen. Wanneer Siri namelijk iets verkeerd uitspreekt, mag je hem (of haar) gewoon verbeteren. Zeg gewoon ‘dat is niet hoe je het uitspreekt’ en Siri vraagt hoe je het dan uitspreekt. Handig!

4: Zet een timer op je muziek

Houd je er van naar een rustig muziekje te luisteren terwijl je in slaap sukkelt? Dan ben je waarschijnlijk ook te goed bekend met wakker schrikken om 3 uur omdat je muziek nog aan staat. Maar, dat hoeft dus helemaal niet! Wanneer je in de klok app naar je timer gaat, kun je onder ‘als timer eindigt’, kiezen voor stop afspelen. Hij stopt dan Apple Music of Spotify wanneer de timer op 0 staat.

5: Ontdek precies wat je telefoon over je weet.

Heb jij je locatievoorzieningen aanstaan? Dan weet je iPhone meer over je dan je denkt. Je telefoon is op de achtergrond namelijk continu bezig met het verzamelen van data. Zoals bijvoorbeeld over welke apps je het meest gebruikt, hoeveel data je verbruikt en het meest enge: waar je bent. Ga maar eens naar instellingen > privacy > locatievoorzieningen > systeem > veelbezochte locaties. Dan zie je niet alleen waar je bent geweest, maar ook hoe lang je ergens bent geweest.

6: Gebruik afkortingen

Autocorrect is dan misschien verantwoordelijk voor heel wat gênante situaties, maar het kan ook heel erg handig zijn. Zo heb je de optie ‘tekst vervangen’ bij toetsenbord waarin je dingen kunt toevoegen die je vaak typt. Zo kan hij van ‘idd’, inderdaad maken, maar ook van ‘bow’, ben onderweg. Wanneer je een adres vaak typt kun je dat een afkorting geven, of bijvoorbeeld je e-mailadres. Scheelt toch weer wat seconden typwerk.

Als je een losse iPhone wilt kopen. Kijk dan eens bij UnitedConsumers GSM:

https://www.unitedconsumers.com/gsm/telefoon-kopen.asp

Reacties