Jouw iPhone 6s reparatie

In december 2016 werd duidelijk dat bepaalde series van de iPhone 6s problemen hebben met de batterij. In eerste instantie dacht producent Apple dat het alleen ging om de iPhone 6s die in oktober en november 2016 waren geproduceerd.

Echter werd later duidelijk dat het ook gaat om dezelfde smartphones die later geproduceerd werden. Zeker met het debacle van de Samsung Note 7 vers in het geheugen, heeft Apple direct passende maatregelen genomen. Inmiddels liggen deze problemen hopelijk achter ons en maakt iedereen tot volle tevredenheid gebruik van zijn iPhone 6s. Maar wat doe je als jouw iPhone toch defecten vertoond. In dit geval maak je gebruik van de iPhone 6s reparatie bij de iPhonekliniek!

De populaire iPhone 6s

In 2016 bleek dat de iPhone 6s wereldwijd de best verkochte smartphone te zijn. Ondanks dat dit model toen al 18 maanden oud was, waren de verkoopcijfers van de iPhone 6s zelfs beter dan die van de Samsung Galaxy S7. Apple verscheepte in 2016 ongeveer 60 miljoen iPhone 6s toestellen, 10 miljoen toestellen meer dan bijvoorbeeld de iPhone 7.  Van het vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S7, werden wereldwijd ‘slechts’ 25 miljoen toestellen verkocht. Volgens sommige fervente iPhone gebruikers is de iPhone 6s nog steeds het beste toestel dat Apple ooit geproduceerd heeft.

Gebogen iPhone 6s

Enige tijd na de lancering van de iPhone 6 en de 6 plus melden enkele gebruikers dat zij problemen ondervonden door het grotere formaat van deze smartphones. Doordat veel gebruikers deze smartphone in hun broekzak opbergen bleek dat de iPhone 6 en de 6 Plus verbogen waren. Deze kwestie, die later onder de naam “Bendgate” bekend werd heeft Apple ertoe aangezet om het frame van de iPhone 6s te versterken op de zwakke punten. Ondanks enkele ‘indianenverhalen’ over hetzelfde euvel met de iPhone 6s, heeft Apple dit probleem degelijk opgelost.

Prijzige iPhone 6s

Al op het moment van het lanceren van de iPhone 6s bleek dat deze smartphone door Apple als nieuw vlaggenschip werd betiteld. Ook moeten we toegeven dat dit toestel uitstekende technische specificaties met zich meebrengt. Het gevolg is echter wel dat de aanschaf van een iPhone 6s een grote aanslag pleegt op jouw persoonlijke budget. Nog steeds, zelfs na de lancering van de iPhone 7 en 7 Plus, is de iPhone 6s terug te vinden in het dure topsegment van de markt voor mobiele communicatie.

Vervangen batterij

Zoals vele concurrenten maakt ook Apple gebruik van een niet-verwijderbare batterij. Ook de capaciteit laat wel te wensen over. Bij gemiddeld gebruik zal deze smartphone met een 1.715 mAh batterij elke dag opgeladen moeten worden. Volgens de specificaties van Apple moet deze batterij echter wel goed zijn voor 14 uur gesprekstijd en een stand-by tijd van 240 uur. Helaas is het bellen op de smartphone steeds meer een ‘bijzaak’ geworden waardoor er een aanzienlijke aanslag gepleegd wordt op de capaciteit van de batterij.

Oververhitte iPhone 6s

Verschillende gebruikers van de iPhone 6s hebben geklaagd over het oververhit worden van hun toestel. Natuurlijk wordt elke iPhone ‘warm’ als deze over langere tijd gebruikt wordt. Echter de iPhone 6s lijkt soms zonder enige reden ‘warm’ te worden. Tal van deze gebruikers ondervonden in deze situatie problemen met het gebruik van de camera. Het bleek dat de ‘Flash’ werd uitgeschakeld en pas weer gebruikt kon worden als het toestel afgekoeld was. De laatste tijd zijn er geen nieuwe klachten omtrent dit euvel gemeld dus lijkt her erop dat Apple dit probleem heeft getackeld.

Bluetooth

Door enkele gebruikers zijn klachten gemeld over de bleutooth connector van de iPhone 6. Deze gebruikers hadden grote problemen als zij hun iPhone 6s via bleutooth wilden koppelen met een ander apparaat. Sommige konden totaal geen verbinding maken terwijl anderen te maken hadden met bperkte functionaliteiten. Veelal hebben deze gebruikers nog een oudere versie van het iOS besturingssysteem. Met de update iOS 9.3.2 die in mei 2016 werd vrijgegeven, heeft Apple dit probleem grotendeels opgelost.

Overige problemen

Zoals bij elke nieuwe smartphone had ook de iPhone 6s wat opstartproblemen. In de eerste maanden werden problemen met de Wi-Fi connector, de camera, het touch screen en de luidsprekers. Echter door de installatie van de verschillende updates en/of upgrades van het iOS besturingssysteem zijn deze problemen grotendeels verholpen. Indien dit niet het geval is kan je natuurlijk nog altijd aankloppen bij een gespecialiseerde iPhone reparateur zoals de iPhonekliniek!

Tags:

Reacties