Koepelorganisatie wil snellere goedkeuring fusies in Europa

De koepelorganisatie van telecomproviders vindt dat de Europese Commissie fusies van mobiele providers sneller moet goedkeuren.

De goedkeuring voor fusies van grote telecomproviders in Europa zouden ervoor kunnen zorgen dat de EU landen goede dekking hebben door grote providers. Grote gefuseerde providers in de EU zouden positief kunnen uitpakken voor zowel bedrijven en consumenten. Door ‘superproviders’ zouden uiteindelijk alle Europese landen beter gedekt zijn met mobiele netwerken.

De GSM Association komt met de oproep om het proces voor fusies te versnellen vanwege onder andere de recente goedkeuring van de overname van de Duitse tak van KPN door het Spaanse Teléfonica. De goedkeuring voor deze overname duurde elf maanden, omdat er nog aan allerlei randvoorwaarden moest worden voldaan.

 

Tags:

Reacties