Samsung Galaxy S5

vanaf
€ 0,-
Beoordeling:
9
Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

De opvolger van de Galaxy S4 en Samsung’s huidige bestseller: de Galaxy S5. De telefoon heeft een 5,1 inch full-HD scherm, een vingerprint-scanner, een 16MP camera en meer.

Geïnteresseerd in de Samsung Galaxy S5? Bekijk & vergelijk hieronder de scherpste en goedkoopste Samsung Galaxy S5 abonnementen & aanbiedingen. O.a. verkrijgbaar met Vodafone, T-Mobile en Hi.

Samsung Galaxy S5 review

Naamloos-1

Samsung Galaxy S5: Design & Scherm

Samsung Galaxy S5 abonnement aanbiedingZoals we gewend zijn van de Galaxy S series heeft ook de Galaxy S5 een nieuw ontwerp gekregen. Of hij echter mooi en/of innovatief te noemen valt wat vormgeving betreft blijft een kwestie van smaak. Het ontwerp heeft wat weg van zowel zijn voorganger als de Galaxy Note 3: zo is de metalen surround bijna identiek aan die van de Galaxy Note 3.

De nieuwe smartphone van Samsung voelt wat robuuster in het hand, met name als je deze vergelijkt met de plastic body’s van zowel de S4 als de S3. Wat ook merkwaardig is aan het ontwerp is dat deze kwa algemene vormgeving wat weg heeft van de inmiddels verouderde S2, gezien het toestel wat hoekig oogt en voelt. Al met al is het ontwerp niet innovatief te noemen, gezien het toestel veel kenmerken geleend heeft van verscheidene Samsung (Galaxy) toestellen.

De Galaxy S5 beschikt over een nieuwe 5,1 inch full HD Super Amoled scherm. Alhoewel het gaat om een scherm met een Full HD resolutie, houdt dit niet in dat hij scherper is dan zijn voorganger gezien het scherm wat groter is. Het scherm beschikt namelijk over 415ppi, in tegenstelling tot het 441ppi scherm van de Samsung Galaxy S4. Alhoewel het verschil niet groot is, hadden we wel verwacht dat Samsung haar nieuwe vlaggenschip zou uitrusten met een scherper scherm.

Het lagere PPI is echter geen minpunt: het scherm is namelijk erg scherp en kleurrijk. Ook als je de S5 en zijn voorganger naast elkaar houdt wordt het snel duidelijk dat Samsung een stap vooruit geboekt heeft wat betreft haar Super AMOLED technologie. Ook het snellere nieuwe processor zorgt ervoor dat media vloeiender ogen. Kleuren zien er daarnaast ook ‘echter’ uit vergeleken met de wat over-verzadigde kleuren van het Galaxy S4 scherm.

Samsung Galaxy S5: Interface & Fingerprint scanner

Galaxy S5 koper-goudWat het interface betreft zien we niet al te veel nieuwe elementen: met andere woorden vind je het grootste deel van het oude vertrouwde interface terug. Een nieuwe element dat is toegevoegd is de notificatiebar: hier zijn nieuwe links te vinden naar onder andere de S Finder en Quick Connect, waarmee het mogelijk is om sneller door je telefoon heen te ‘browsen’. S Finder is een tool waarmee het mogelijk is om informatie op zowel je telefoon als het web te zoeken, en is vergelijkbaar met de downswipe search op de iPhone.

Met Quick Connect is het onder andere mogelijk om bestanden te delen met andere gebruikers en media af te spelen op andere apparaten. Je zou het een combinatie kunnen noemen van deAirDrop en AirPlay funcies van Apple. Ook is het mogelijk om DLNA streamen, wat inhoudt dat je Galaxy S5 een draadloze hub wordt thuis.

Een vrij onverwachte feature van de Galaxy S5 is de vingerafdruk scanner. Deze was onverwacht gezien er vrij weinig informatie hierover gelekt is voordat het toestel uit is gekomen. Deze nieuwe functie brengt verschillende voordelen met zich mee. Het beveiligen van je telefoon is nu een stuk laagdrempeliger, gezien je slechts je vinger over de home knop hoeft te vegen in plaats van een code in te voeren. De vingerafdruk scanner blijkt ook vrij accuraat te zijn en goed te werken.

Een nieuwe spannende ontwikkeling is het feit dat Samsung sinds kort gepartnerd is met PayPal: het is hiermee mogelijk om met je vingerafdruk online aankopen te doen met de Samsung Galaxy S5. Dit geldt echter nog niet voor alle websites: het zal waarschijnlijk nog even duren tot webshops deze mogelijkheid implementeren.

Samsung Galaxy S5: 16 MP camera met vele nieuwe features

Een van de betere nieuwe features van de Galaxy S5 is ongetwijfeld de verbeterde camera. Het gaat namelijk om een 16 megapixel sensor, waarvan het aantal megapixels niet al te belangrijk zijn. Het draait uiteindelijk niet zozeer om het aantal megapixels, maar om de sensor zelf. De Galaxy S5 beschikt over een zeer snelle autofocus feature, waardoor het mogelijk is om in slechts 0,3 seconden een foto te schieten. Daarnaast is er ook een real time HDR feature, zodat je direct kunt zien hoe het resultaat eruit zal zien terwijl je nog een foto aan het maken bent.

Een andere highlight wat de camera betreft is demogelijkheid om video’s op te nemen in een absurde (positief) 4k resolutie. Alhoewel de Samsung Galaxy S5 niet de eerste telefoon is met de mogelijkheid om 4K video’s op te nemen, bestaat er wel een kans dat de populariteit van 4K TV’s zal stijgen (in ieder geval onder de Galaxy S5 gebruikers), gezien de volledige resolutie niet te zien is op een Full HD TV.

Al met al is de Samsung Galaxy S5 een pria opvolger van de Galaxy S4. Alhoewel we het liefst een innovatief product zagen, blijft de Galaxy S5 slechts een evolutie in de altijd-groeiende Galaxy S lijn.Samsung Galaxy S5 gebruikerservaringen

1 reviews Review schrijven
SjSjSj2222 oktober 2014
Pro's

Altijd hiervoor een iPhone gebruikt, gebruik sinds de S5 nu alleen Samsung. Prachtig toestel, mooie scherm en scherpe camera.

Con's

Geen

Beoordeling:
9
Beoordeling: 9
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Toptienmobiel.nl nieuwsbrief, en ontvang de scherpste en goedkoopste mobiele aanbiedingen & de laatste telecomnieuws.

Actie: elke 1000ste inschrijver ontvangt een tablet!

Sim-only

Bekijk en vergelijk de scherpste en goedkoopste SIM Only aanbiedingen »

Top tien telefoons
Samsung Galaxy S7
Vergelijk prijzen
10
Samsung Galaxy S6
Vergelijk prijzen
iPhone 6
Vergelijk prijzen
9,5
iPhone 6 Plus
Vergelijk prijzen
9,2
Samsung Galaxy S5
Vergelijk prijzen
9
Samsung Galaxy Note 4
Vergelijk prijzen
8,6
iPhone 5s
Vergelijk prijzen
9
Samsung Galaxy Alpha
Vergelijk prijzen
7,5
Nokia Lumia 930
Vergelijk prijzen
8,4
Samsung Galaxy A7
Vergelijk prijzen
8
Laatste nieuws

Samsung Galaxy S21: een goed begin van 2021

Hoe laad je jouw telefoon het beste op?

Waar let je op bij een reparatiewinkel?

eSim, de simkaart van de toekomst?

Hoeveel opslaggeheugen heeft mijn smartphone nodig?