Top 5 populairste smartphones voor 2015

mobiele telefoons 2015

Met de CES net achter de rug kunnen wij gerust stellen dat aankomend jaar weer een mooi jaar wordt met verschillende nieuwe smartphones die op de markt gaan komen of inmiddels al zijn.

De verwachting is dan ook dat de modellen die wij in dit artikel gaan bespreken ook de populairste smartphones gaan worden in 2015. Hiermee wordt het maken van een keuze voor een smartphone wel heel erg makkelijk!

LG G Flex 2

Typen op het scherm

Het meest opmerkelijke toestel voor 2015 zal absoluut de LG G-Flex 2 gaan worden. Deze smartphone beschikt over enkele unieke eigenschappen die wij niet snel zullen aantreffen bij andere fabrikanten. LG lijkt hierin de pioniersrol te gaan vullen en heeft daarom ook de G-Flex 2 voor dit jaar aangekondigd. De nieuwe G-Flex 2 beschikt over een 5.5 inch touchscreen wat buigbaar is. Ook de achterkant zal een stuk mee kunnen buigen en hierdoor is de kans op beschadigd van de nieuwe smartphone een stuk kleiner geworden. Het even snel in je broekzak stoppen is dus een geruststellende gedachte bij deze nieuwe G-Flex 2. Ook de achterzijde bevat nog iets magische, want wanneer er een klein krasje op de achterzijde zit zal dit krasje op kamertemperatuur weer langzaam verdwijnen. Zoals het bij een nieuwe introductie gaat zal ook deze nieuwe smartphone de beschikking gaan krijgen over de nieuwste software en dus wordt de smartphone voorzien van Android 5.0. Mede dankzij de unieke mogelijkheden tot het buigen kan deze smartphone zomaar een succes worden.

Samsung Galaxy S6

Metalen en glas design

Waar iedereen met smart op zit te wachten is de officiƫle introductie van de Samsung Galaxy S6. Inmiddels zijn de eerste specificaties bekend gemaakt. Zo moet de Galaxy S6 over een 5.1 inch touchscreen gaan beschikken en zal het scherm gaan werken op quad-hd resolutie, dus 1440 x 2560 pixels. Ook komen er drie verschillende varianten op de markt met een opslagcapaciteit van 32 GB, 64 GB en 128 GB. Vooral met deze laatste variant weet Samsung zich weer goed te onderscheiden. Vooral op rekenkracht en mogelijkheden moet de Galaxy S6 zijn voorganger, de huidige Galaxy S5, weer gaan overtreffen. De nieuwe Galaxy S6 is volgens bronnen volledig opgetrokken uit metaal en glas. Wanneer dit nieuwe vlaggenschip werkelijk leverbaar gaat worden is nog niet bekend, maar een feit is wel dat op dit moment iedereen al behoorlijk actief bezig is met het volgen van het laatste nieuws rondom dit nieuwe model. Het is dan ook aannemelijk dat dit wellicht de nummer 1 hit wordt van 2015.

Samsung Galaxy A3, A5 en A7

Nieuwe Samsung Galaxy A series

Andere modellen waar wij zeker even rekening mee moeten houden is de nieuwe A-serie van Samsung. Inmiddels zijn de eerste modellen leverbaar en de A7 zal rond maart op de Nederlandse markt verschijnen. Vooral prijstechnisch zijn het interessante smartphones die het stiekem wel eens heel goed zouden kunnen gaan doen. Zonder een al te hoge prijs kun je wel de beschikking hebben over een volwaardige smartphone met vele mogelijkheden. De komst van de A3 en de A5 was al eerder bekend en de A7 bleef tot de CES een mysterie, maar lijkt inmiddels al populairder te zijn dan zijn twee kleinere broertjes.

Honor

Het merk Honor is bij velen nog niet erg bekend, maar vorig jaar heeft het merk zijn eerste stappen gezet op Nederlandse bodem. En met succes, want het merk heeft inmiddels ook weer nieuwe modellen in petto. Vlak voor 2014 werd nog de Honor 6 op de markt gezet en gezien de prijs- en kwaliteitsverhouding zou 2015 zomaar eens een heel succesvol jaar kunnen worden voor dit nog onbekende merk. Het merk zal ook aankomend jaar extra investeren in naamsbekendheid en met het aanbod van smartphones. Zoals vele misschien ook niet weten is Honor een submerk van Huawei en dit merken wij dan ook direct in de opmaak en het gebruik. Met dit submerk wil Huawei op aggresieve wijze de onderkant van de markt bedienen zonder dat hierbij Hauwei imagoschade oploopt.

Sony

Alhoewel er nog bar weinig bekend is over de nieuwe opkomende smartphone van Sony is het nu al wel een feit dat ook deze smartphone weer records kan gaan breken. In de verkoopcijfers zal dit wellicht niet direct merkbaar zijn ten opzichte van giganten zoals Apple en Samsung, maar voor Sony kan het wel eens een mooie doorbraak zijn. De fabrikant heeft nog niets getoond en enkel op basis van geruchten lijkt de nieuwe smartphone op vele vlakken stukken beter te moeten gaan werken. Dit geldt zowel voor de camera als voor het geluid. Juist deze twee elementen maakt de Xperia-reeks een erg succesvolle reeks. Tel daarbij nog eens op dat het design van deze reeks subliem is zal ook deze nieuwe smartphone, die dit jaar op de markt moet komen, ook weer een verkoophit gaan worden.

 

Dit artikel werd je aangeboden door de uitgebreide Keuzehulp van Telefoonabonnement.nl.

 

Tags:

Reacties