Windows Phone 8 toestellen worden geupgrade naar Windows 10

Windows Phone 10 upgrade

Microsoft is niet van plan om tweemaal dezelfde fout te maken. Het bedrijf heeft laten weten dat alle Nokia Lumia Windows Phone 8 apparaten worden geupgrade naar de (mobiele versie van) Windows 10.

Dit liet Microsoft weten in een reactietweet naar een consument, die vroeg of de Nokia Lumia 930 zou worden geupdate naar Windows 10. Microsoft liet weten: “We plan to upgrade all Windows Phone 8 devices to Windows 10 in the future”. Microsoft’s nieuwe besturingssysteem is vooralsnog in ontwikkeling; het bedrijf heeft hierom ook nog niet laten weten wanneer de update beschikbaar gesteld zal worden.


Hoe dan ook: de tweet van Microsoft zou rustgevend moeten zijn voor de Lumia eigenaren. In 2012 heeft Microsoft namelijk haar relatief kleine fan base op de tenen getrapt door aan te geven dat eigenaren van toestellen met Windows Phone 7 geen upgrade zouden krijgen naar Windows Phone 8. Dit had, aldus Microsoft, met name te maken met de grote verandering wat betreft de kernel van de software. De verschillen tussen Windows Phone 8 en Windows 10 zijn niet al te groot: een technisch excuus zouden ze hoe dan ook niet kunnen gebruiken in dit geval.

De Microsoft Lumia 535, die in januari zou uitkomen, zal vooralsnog draaien op Windows Phone 8

Tags:

Reacties