De Samsung Galaxy S6 met een dual-edge scherm?

Samsung Galaxy S6 met een edge scherm

Een analist heeft laten weten dat Samsung de Galaxy S6 mogelijk zal uitrusten met een dual-edge scherm.

Met dual-edge doelen we op een scherm die aan beide zijkanten buigt naar achteren. Een edge-ontwerp hebben we eerder gezien op de Galaxy Note Edge.

“The Galaxy S6 to be released next year will feature a ‘dual-edged’ screen which is curved on the right and left sides”

Analisten verzinnen af en toe de gekste, onpraktische ideeën die er bestaan. “The Galaxy S6 to be released next year will feature a ‘dual-edged’ screen which is curved on the right and left sides”, aldus technologie analist Jerry Kang.

Kang gaf aan dat dit ook oorspronkelijk geplanned was voor de Galaxy Note Edge, echter heeft Samsung op het nippertje besloten om toch maar te gaan voor een single-edge ontwerp.

Waarom?

Mijn voornaamste vraag wat betreft een scherm met een dual-edge scherm (hetzelfde geldt overigens voor single-edge schermen) is: waarom? Wat voor toegevoegde waarde heeft het als een scherm aan beide kanten afbuigt?

De praktische toevoeging van een afgebogen scherm is ruimte voor een aantal icoontje die altijd toegankelijk zijn, zoals we eerder gezien hebben op de Samsung Galaxy Note Edge. Verder kan deze gebruikt worden om het weer, een Twitter feed en nieuws updates te weergeven.

De bovenstaande extra functionaliteiten zorgen echter voor nogal een esthetische mankement, namelijk een smartphone die aan een kant gesmolten oog. Verder zijn functionaliteiten als feeds alsmaar beter en sneller toegankelijk op smartphones. Het is naar mijn mening daarom ook onlogisch om een telefoon uit te rusten met een aantal funtionaliteiten, die anders ook makkelijk bereikbaar zijn, door op een dergelijke vreemde manier te innoveren op het gebied van smartphone schermen.

Wat denk jij ervan? Zie jij een toekomst in schermen die afgebogen zijn aan zijkanten? Laat het ons hieronder weten.

Reacties