Microsoft doet afstand van Nokia’s merknaam

Microsoft gaat eerder dan verwacht afstand doen van Nokia’s merknaam. Daarmee zal mogelijk ook de bekende Nokia ringtone verdwijnen.

Microsoft heeft eerder dit jaar de overname van de mobiele afdeling van Nokia afgerond. Er werd verwacht dat Nokia telefoons voorlopig nog in de winkels te vinden zou zijn, maar dit blijkt mogelijk toch niet het geval te zijn. Uit uitgelekte marketingdocumenten, die online gezet zijn door @evleaks, is op te maken dat toekomstige telefoons van Microsoft nog wel de Lumia titel zullen hebben, maar niet langer het Nokia merk zullen dragen.

Toch heeft Microsoft de mogelijkheid om nog anderhalf jaar het ‘Nokia’ merk te mogen gebruiken. Maar uit de documenten blijkt dus dat Microsoft al eerder van het merk af wil. Natuurlijk blijven de bestaande Nokia’s wel verkocht worden met het Nokia-merk. Maar alle nieuwe toestellen, waaronder nieuwe Lumia’s, zullen hoogst waarschijnlijk voorzien worden van een Microsoft logo. Ook toekomstige toestellen met Nokia’s software zullen alleen het logo van Microsoft dragen.

Tags:

Reacties