LG G3 verkoop loopt storm

Het gaat goed met LG, de verkopen van de LG G3 lopen als een trein. In slechts vijf dagen zijn er tenminste 100.000 toestellen verkocht.

Zijn de technische specificaties van het toestel zo goed of komt het door het bedrag dat LG heeft gestoken in de marketing? LG deed goede zaken de afgelopen twee jaar, wat is af te lezen uit de goede verkoopcijfers. Daarnaast werd LG zelfs een van de grootste telefoonverkopers van de wereld, na Apple en Samsung.

LG heeft erg veel succes met haar nieuwste topmodel. In Zuid Korea, waar de fabrikant gelegen is, kwam het toestel als eerste uit. Hier zijn in vijf dagen na de release 100.000 exemplaren verkocht. Dit is al twee keer zo snel als de LG G2 verkocht werd, maar daarnaast ook sneller dan de Samsung Galaxy S5.

De snelle verkoop heeft LG deels te danken aan de goede cijfers van de afgelopen jaren. Door de goede verkoop dat LG heeft gedaan de afgelopen tijd, heeft het bedrijf nu meer geld kunnen investeren aan de marketing van het nieuwe toestel. Daarnaast zijn ook de toestellen van LG steeds beter geworden, dat de toestellen van LG nu mee kunnen concurreren met de andere high-end phones. Daarbij zijn LG smartphones voorzien van unieke features die de concurrent nog niet heeft. waaronder het QHD-scherm of de laser autofocus.

Hoe de release in de andere delen van de wereld zal verlopen is de vraag. Maar met dit toestel zou LG een grote stap in de concurrentiepool kunnen zetten.

Tags:

Reacties