Huawei komt met opvolger Ascend P6: de 5″ Ascend P7

Huawei Ascend P7

De Chinese telefoon fabrikant Huawei heeft tijdens haar persconferentie in Parijs de nieuwe Huawei Ascend P7 smartphone aangekondigd.

De voorganger van de Ascend P7: de P6 had een scherm van 4,7 inch. De Ascend P7 is met zijn 5 inch scherm dus iets groter. De P7 is iets sneller dan zijn voorganger en ondersteund het 4G netwerk. Het toestel bevat dan ook twee antennes om signalen beter op te kunnen vangen. Het toestel zal deze maand in Nederland verkrijgbaar zijn met een adviesprijs van 499 euro.

Huawei in ‘t kort

Huawei is een van de grootste technologiebedrijven ter wereld. Huawei verkocht voornamelijk mobiele onderdelen aan andere telecom bedrijven, de netwerkapparatuur wordt wereldwijd door providers gebruikt en de telefoons die zij zelf ontwikkelen werden voornamelijk verkocht in Azie. Huawei is na Apple en Samsung een van de grootste smartphonefabrikanten ter wereld, als gekeken wordt naar verkoopaantallen.

Huawei is nog niet zo lang geleden begonnen met het veroveren van de mobiele markt in Europa. De telefoons die zij dan verkopen zijn low-budget. Toch is Huawei vorig jaar gekomen met de Ascend P6, de voorganger van de P7. Dit was de stap omhoog om een echt topmodel te introduceren.

De Ascend P7

De P7 is tijdens de persconferentie gepresenteerd met de nadruk op connectiviteit en voor het maken van foto’s. De voorzijde van het toestel zal dan ook beschikken over een 8 MP camera, een boven gemiddelde resolutie wat het toestel uitermate geschikt maakt voor goed geschoten ‘selfies’.  Daarnaast beschikt het toestel aan de achterzijde van het toestel over een camera met een resolutie van 13 MP en een bsi-sensor van Sony. Het toestel beschikt niet over een aparte cameraknop, maar heeft wel de functie door twee keer op de onderste volume knop te drukken dat het toestel aanspringt en meteen een foto maakt. Deze actie duurt maximaal 2 seconden.

De P7 is tijdens de persconferentie gepresenteerd met de nadruk op connectiviteit en voor het maken van foto’s.

Het toestel lijkt qua uiterlijk op de P6. De belichaming van het toestel bestaat uit twee glasplaten met een metalen rand rondom de zijkanten. Dit doet denken aan de behuizing van de iPhone. De Ascend P7 draait op Android 4.2.2. Daarnaast maakt het toestel gebruik van de nieuwste versie van Huawei’s EUI oftewel ‘Emotion User Interface’.  Huawei maakt hierbij gebruik van veel felle kleuren, 3d-effecten en speelse icoontjes.

De Huawei Ascend P7 komt in drie kleuren op de markt: roze, wit en zwart/blauw. Het product zal deze maand beschikbaar komen in Nederland met een adviesprijs van 449 euro.

Tags:

Reacties