Stopt BlackBerry ermee?

Blackberry stoppen

De ooit zo hardlopende en populaire BlackBerry staat voor de keus om te stoppen met het maken van mobiele telefoons.

Al een geruime tijd kampt BlackBerry met teruglopende verkopen. Als er niet snel geld wordt verdiend met het maken van mobiele telefoons, zal een keus moeten worden gemaakt; doorgaan of stoppen? Volgens CEO John Chen heeft BlackBerry het afgelopen kwartaal een afzet van minder dan 2 miljoen telefoons gedraaid. Volgens Chen is de telefoonbranche pas winstgevend bij een aantal van 10 miljoen per jaar.

BlackBerry wilde de verkoop van de mobiele telefoons nieuw leven in blazen door de komst van het toestel BlackBerry Z10. Dit toestel hebben ze uitgebracht met geheel vernieuwde software en met volledig touchscreen. Tevens is dit toestel in de markt geplaatst naast de populaire HTC one X en Samsung Note II. Ook deze laatste poging heeft nog voor teleurstellende verkoopcijfers geleidt.

“BlackBerry zal dus sowieso blijven bestaan, al stoppen ze met telefoons.”

Naast de markt van telecom heeft BlackBerry nog andere voornamelijk zakelijke diensten waar het bedrijf op kan teren, mocht de telecommarkt niet aantrekken. Het bedrijf wil zich voornamelijk richten op de zakelijke markt zoals het bedrijf ook oorspronkelijk is begonnen. BlackBerry heeft altijd al een groot zakelijk marktaandeel gehad en richt zich nu voornamelijk op beveiliging van bedrijfscommunicatie. BlackBerry zal dus sowieso blijven bestaan, al stoppen ze met telefoons.

Tags:

Reacties