OnePlus onthult haar eerste smartphone: OnePlus One

OnePlus, een nieuwe Chinese fabrikant, heeft vandaag haar eerste smartphone onthuld. De redelijk nieuwe Chinese fabrikant OnePlus is in samenwerking met CyanogenMod goedkope en goede Android-smartphones gaan produceren.

De slogan, ofwel motto, van het bedrijf is ‘Never Settle’. Na lang wachten onthuld OnePlus hun eerste toestel: de OnePlus One! Het toestel laat het motto van het bedrijf prachtig zien, het toestel is voorzien van de beste hardware van het moment, en is verkrijgbaar voor maar 269 euro!

Specificaties

De OnePlus One kan qua specificaties makkelijk mee met de andere Android-toppers van het moment, zoals de Samsung Galaxy S5 en de HTC One M8. De One heeft een groot 5,5 inch beeldscherm en een krachtige quad-core processor. De camera van het toestel bevat een sensor die van Sony komt en heeft 13 MP.

De belangrijkste specificaties van dit nieuwe toestel op een rijtje:

  • 5,5 inch IPS-scherm met Full HD-resolutie van 1080 x 1920 pixels
  • 2,5 GHz quad-core processor (Snapdragon 801), 3 GB werkgeheugen
  • Loopt op Android 4.4 KitKat met CyanogenMod 11S
  • Keuze tussen 16GB of 64 GB opslagruimte, niet uitbreidbaar
  • 13-megapixelcamera met dubbele LED-flitser achterop, 5-megapixelcamera voorop

De One zal ook in Nederland te verkrijgen zijn, alleen zal het niet bij elke provider geheel mogelijk zijn gebruik te maken van het 4G netwerk. Bij KPN en Vodafone worden het 4G netwerk beperkt ondersteund, vanwege de frequenties die zij uitzenden op het 4G netwerk. Alleen als je T-Mobile gebruikt ben je zeker van landelijk dekkend 4G netwerk op dit toestel. Natuurlijk worden 2G en 3G van alle providers wel ondersteund.

Tags:

Reacties