Note 4: een gebogen scherm?

Samsung Galaxy Note 4

Samsung’s volgende versie in de Galaxy Note-serie zal mogelijk voorzien zijn van een nieuw uiterlijk, met mogelijk een flexibel of gebogen scherm. De Koreaanse fabrikant is nu al enige tijd bezig met de ontwikkeling van deze schermen.

Deze informatie is naar buiten gebracht door de Koreaanse tak van Zdnet. Zij stellen over informatie te beschikken uit ‘bronnen binnen de industire’. Samsung blijkt hieruit plannen te hebben voor een Galaxy Note 4 met een Youm-scherm. Youm is de merknaam die Samsung sinds begin 2013 gebruikt voor de eigen flexibele OLED-schermen.

Het Youm-scherm zou voorgebogen zijn en zou tot over de randen van het toestel doorlopen. Het flexibele scherm, of geheel flexibel toestel is dus nog niet van toepassing. het is namelijk nog niet mogelijk losse onderdelen zoals de accu en processor niet zomaar gebogen kunnen worden. Wel is het mogelijk het toestel een aantal graden te kunnen laten meeveren, zoals ook het geval was bij de LG G Flex die begin dit jaar verscheen.

Het flexibele scherm is nog niet door Samsung zelf bevestigd, wel liet het bedrijf eerder weten dat de Note 4 een nieuw uiterlijk zou krijgen. Daarnaast is het bekend dat het toestel in de tweede helft van dit jaar zou moeten uitkomen. Samsung heeft verder nog niets bekend gemaakt over de verdere specificaties.

Tags:

Reacties