BlackBerry Classic vanaf november te koop

BlackBerry Classic

BlackBerry onthulde onlangs dat het bedrijf werkt aan een nieuw toestel. Het nieuwe toestel is eerst bekend gemaakt als de Q20, maar er is gekozen voor een naamsverandering. Vanaf november is het toestel te koop onder de naam BlackBerry Classic.

Blackberry Classic

Dit maakte BlackBerry CEO John Chen bekend in een interview met USA Today. De BlackBerry classic gaat terug naar de hoogtijden van het bedrijf toen de Bold-serie in de winkels te vinden was en krijgt dus het traditionele BlackBerry uiterlijk. Het toestel zal dus beschikken over een fysiek QWERTY-toetsenbord, een trackpad en daarnaast zal het toestel ook een touchscreen hebben.

BlackBerry maakt al een aantal jaren geen winst meer. Met de nieuwe ‘Classic’ hoopt het bedrijf weer terug te komen. Door het gebruik van het vertrouwde oude BlackBerry-design en met het gemak en de beveiliging van het besturingssysteem van BlackBerry 10. Door terug te gaan naar de basics wordt wellicht op een comeback gehoopt.

Eerder kwam Blackberry CEO John Chen met de mededeling, als BlackBerry geen winst meer zou maken dat het bedrijf wellicht zou gaan stoppen met het produceren van mobiele telefoons. “Daar houd ik alleen geen rekening mee: ik verwacht dat we weer winst kunnen maken”, besluit Chen.

Tags:

Reacties