6 tips om je iPhone batterijduur te verbeteren

iPhone batterijduur verbeteren

Niets is zo frustrerend als een accu die leeg loopt, of zelfs al leeg is. Gelukkig bestaan er manieren om je batterijduur te verlengen.

Apple staat er bekend om dat zij goed zijn in het optimaliseren van hun hardware. Ditzelfde geldt uiteraard ook voor de iPhone; de eerste iPhone had een 1400mAh baterij, terwijl de iPhone 6 (die beschikt over vele malen krachtigere hardware) zeven jaar later uitgerust werd met een 1810mAh accu.

Vele Android vlaggenschip toestellen zijn uitgerust met batterijen van 3000mAh+. Dit terwijl de batterijduur van zowel Android toestellen als iPhone’s ongeveer evenlang zijn.

Tot de volgende grote revolutie in de accuindustrie of oplaadtechnologieën plaats zal vinden, zullen we gebruik moeten maken van hacks om zoveel mogelijk uit onze iPhone’s te halen. Hieronder volgen een aantal tips om de batterijduur van je iPhone zo optimaal mogelijk te verlengen.

 

1. Wijzig je scherm-instellingen

Je scherm maakt meer gebruik van je accu dan je denkt. Zorg er daarom ook voor dat hij nooit aanstaat indien je geen gebruik maakt van je telefoon. Doe dit door een automatisch slot in te schakelen; je telefoon wordt hierdoor automatisch vergrendeld indien je hem na een X aantal minuten niet meer gebruikt. Dit kan hier:

  • Instellingen : Algemeen : Automatisch slot

Zorg er ook voor dat je schermhelderheid niet altijd op maximaal staat. Zet je schermhelderheid zo min mogelijk (wel dat je alles op je scherm nog duidelijk kan zien) en schakel ‘pas automatisch aan’ in zodat je iPhone de helderheid aanpast op basis van het licht om je heen. Dit kan hier:

  • Instellingen : Beeldscherm en helderheid

 

2. Schakel app-notificaties uit

App-notificaties kunnen irritant zijn, en soms zelfs ook volledig nutteloos. Hoeveel notificaties, naast berichten en e-mail, willen we eigenlijk nog wel zien? Vaak is het antwoord niet zoveel.

Elke app die je potentieel notificaties verstuurt vergt energie. Zorg ervoor dat de apps waar je geen notificaties meer van wil ontvangen volledig worden uitgeschakeld. Dit kan hier:

  • Instellingen : Berichtgeving

Kies de apps waar je geen notificaties meer van wil ontvangen, en druk bij meldingsstijl indien ontgrendeld op geen en schakel de rest van de opties uit.

Schakel iPhone app notificaties uit

 

3. Schakel animaties uit

Dynamische achtergronden en de overgangsanimaties zijn leuk. Ze vereisen tegelijkertijd nogal wat energie. Kies een leuke foto in plaats van een dynamische achtergrond:

  • Instellingen : Achtergrond

en schakel ‘verminder beweging’ in via:

  • Instellingen : Algemeen : Toegankelijkheid : Verminder beweging

 

4. Verminder achtergrond verversing

Je zou denken dat tweemaal drukken op de homeknop en apps wegvegen in de multitask menu energie zou besparen. Echter is het van belang om achtergrond verversing handmatig uit te schakelen. Schakel achtergrond verversing uit voor apps waarvan je denkt dat het niet van belang is. Dit kan hier:

  • Instellingen : Algemeen : Ververs apps op achtergrond

Apps automatisch te laten verversen op de achtergrond kan je batterijduur nogal beïnvloeden; met name de Facebook app vereist veel energie. Alhoewel het handig is voor bepaalde apps, hoeft dit voor lang niet alle apps te gebeuren.

Verminder achtergrond verversing op de iPhone

 

5. Haal je e-mail handmatig op

Constant je e-mail via notificaties binnenkrijgen kan irritant zijn. In sommige gevallen is dit zelfs niet productief.

Indien e-mail, zowel privé als zakelijk, niet al te belangrijk is zou het handig kunnen zijn om dit niet te laten pushen door je iPhone. Het scheelt ook een hoop wat betreft je accuduur.

 

6. Pas je locatievoorzieningen aan

Apps die constant je locatie opvragen vreten aan je accu. Voor de meeste apps, als games, is het totaal niet noodzakelijk om je locatie op te vragen. Zorg er daarom voor dat alle apps, tenzij de apps waarvan je denkt dat het noodzakelijk is, geen toegang hebben tot je locatie (dit is uiteraard ook positief voor wat je privacy betreft). Dit doe je hier:

  • Instellingen : Privacy : Locatievoorzieningen

Je zou ook een kijkje moeten nemen in het menu-item systeem binnen locatievoorzieningen. Hier is het mogelijk om onder andere iAds gebaseerd op je locatie, het op vragen van Wi-Fi op basis van je locatie en meldingen op basis van je locatie uit te schakelen.

Schakel locatievoorzieningen uit

Heb je nog zelf tips en hacks om je batterijduur te verlengen die wij gemist hebben? Plaats ze hieronder bij de reacties.

Tags:

Reacties