Geen KitKat voor de Galaxy S3

Android KitKat S3

Al een redelijke tijd wordt er gewacht op een release datum om de Samsung Galaxy S3 te updaten naar Android 4.4, Kitkat. Dit brengt blijkbaar een aantal problemen met zich mee, waardoor het steeds niet mogelijk is.

Volgens Sammobile zijn er een aantal toestellen die op de lijst staan om de update voor Android 4.4. Dit waren de Galaxy S III LTE, Galaxy S4 mini (LTE), Galaxy Grand 2, Galaxy Mega 5.8 en Galaxy Mega 6.3. Tevens wordt hier vermeld dat deze toestellen de update pas in de loop van juni zullen krijgen. De Samsung Galaxy S III komt hier niet voor in aanmerking.

Werkgeheugen

De update naar Android 4.4 heeft oorspronkelijk wel in de planning gestaan. Tijdens de ontwikkeling is de Koreaanse fabrikant tegen onvoorzienbare problemen aangelopen, waardoor het niet mogelijk is om een goed functionerende versie van de update af te leveren aan de Galaxy S III gebruiker. Volgens bronnen van Sammobile heeft samsung ten eerste problemen met laden van de systeem-applicaties binnen Android 4.4 voor de S3. Het toestel zou moeilijkheden ondervinden met het inladen van de Touchwiz-apps. Daarnaast zouden hierdoor belangrijke systeem applicaties niet meer werken.

Het grootste probleem zou echter het beperkte werkgeheugen zijn van de Galaxy S III. De versie in Europa heeft namelijk een werkgeheugen van slechts 1 GB, dit is gewoonweg te krap om Kitkat op te installeren en de apps van Samsung zelf goed op te laten lopen.

Update?

Samsung heeft nog niet bevestigd dat de Galaxy S III helemaal geen update zal krijgen en zal blijven bij Android 4.3 Jelly Bean. Volgens Sammobile wordt Samsung onder druk gezet door Google om toch met een update voor dit toestel te komen of Samsung nu wel of niet met een update voor het toestel zal komen is even afwachten.

Tags:

Reacties