4 verborgen functies in Instagram’s laatste update

Bye-bye luchtballon

Voorheen werden filters gepreviewed via de oude vertrouwde luchtballon. Daarvoor werden filters gepreviewed via de Instagram boom. De nieuwe versie van Instagram bevat geen icoontjes meer wat previews betreft: terwijl je jouw hipsterfoto aan het editen bent, zie je onderin de filterbalk je eigen foto met een preview van de bijbehorende filter in plaats van een luchtballon. Dit zorgt ervoor dat je sneller een leuke filter kunt kiezen: oftewel het boost je productiviteit.

Snellere real-time updates

Indien je een sociale app vaak gebruikt, is het niet natuurlijk dat je handmatig constant alles moet verversen. Met Instagram worden comments en likes nu over het algemeen automatisch geupdate. Dit zorgt ervoor dat Instagram enerzijds minder irritant is, en anderzijds zorgt het ervoor dat een populaire app als Instagram in dezelfde lijst is als de overige, moderne social apps.

Take it slow

De slowmotion functie van de iPhone 5S, 6 en 6S is ongetwijfeld een premiumfunctie waar velen niet meer zonder mee kunnen. Tot recent was het echter niet mogelijk om een slow motion video te uploaden naar Instagram. Dit had te maken met de manier waarop Apple’s slowmotion functie werkt: deze was exclusief voor Vimeo, Facebook en YouTube. Om een slowmotionvideo te uploaden moest je dit via omwegen omzeilen. Nu is het mogelijk om direct je slowmotion video’s te uploaden naar je Instagram.

Tot nu toe heb ik de ‘grote’ update van Instagram als middelmatig ervaren. Er zijn een aantal positieve functies te vinden, voor de rest is het grotendeels hetzelfde gebleven. Hoe heb jij de nieuwe update tot zover ervaren?

Tags:

Reacties