Nu ook Muziekdienst Deezer gratis te gebruiken via de app

Deezer

Muziekstreamingdienst Deezer maakt het vanaf vandaag mogelijk om gratis naar muziek te luisteren op smartphones. Muziekstreamen via Deezer voor de smartphone-apps waren vooralsnog alleen beschikbaar voor betalende klanten. Vanaf vandaag is deze dienst dus ook gratis te gebruiken.

Met de speciale functie Flow kun je in Deezer een radiostation maken op basis van jouw eigen muziekbibliotheek. Via de app kun je hier vervolgens gratis en onbeperkt naar luisteren. Daarnaast kun je in Deezer radiokanalen beluisteren die geheel door de dienst zelf zijn samengesteld. Je kunt dan kiezen uit honderden genres. Het enige wat niet mogelijk is in deze gratis versie is nummers onbeperkt overslaan, je kunt maar 6 keer per uur een nummer skippen.

Deezer is in Nederland bekend geworden door de samenwerking met T-Mobile. T-Mobile biedt de betaalde dienst aan en wordt dan afgerekend via het T-Mobile abonnement zelf. De mogelijkheid om gratis muziek te beluisteren gaf Deezer vanaf 2012 via de webversie. Wel kreeg je toen om de zoveel tijd advertenties te horen en was het echt onbeperkt muziek luisteren alleen het eerste jaar geldig. Daarna is de luistertijd teruggedronken naar twee uur per maand!

Met deze nieuwe Flow functie kun je dus gratis gebruik maken van Deezer, ook onderweg.

De nieuwe functies volgen op een vergelijkbaar aanbod van Spotify. Die streamingdienst maakte het eind vorig jaar ook mogelijk om gratis muziek te luisteren op mobiele telefoons. Net als Deezer’s concurrent Spotify, kost het maar 10 euro per maand om onbeperkt muziek te kunnen beluisteren, zonder onderbrekingen van reclames of andere beperkingen.

Tags:

Reacties