Nieuwe Samsung Galaxy: 9 geheimen die je moet weten

Vol spanning wacht de smartphonewereld op de komst van de 9e Samsung Galaxy. Terwijl Samsung alle ins en outs van hun nieuwe superster angstvallig geheimhoudt, draait de online geruchtenmachine op volle toeren.

Hoe ziet de Galaxy in spe eruit? En welke innovatieve features heeft de telefoon onder de motorkap? Lees hier de 9 sappigste uitgelekte geheimen over de allernieuwste topper van de Samsung vloot.


9e Samsung Galaxy: onthulling op 25 februari

Dit weten we zeker: de nieuwe Samsung wordt op 25 februari 2018 onthult. De mysterieuze onthulling werd op de perswebsite van Samsung groots aangekondigd als het Galaxy Unpacked event. Dit evenement speelt zich af aan de vooravond van het Mobile World Congress (WMC), ’s werelds grootste beurs voor mobiele telefonie dat van 26 februari tot 1 maart plaatsvindt in Barcelona. Geen nood als je dan niet in Barcelona bent: je kunt het Galaxy Unpacked event op 25 februari vanaf 18:00 uur online volgen via de livestream op de website van Samsung. Overigens kan je je bij providers zoals KPN inschrijven voor updates en krijg je een seintje zodra je de smartphone kan bestellen.

Nieuwe Samsung Galaxy, nieuwe naam

Bij de aankondiging van het Galaxy Unpacked evenement kwam een prikkelend detail naar boven: op de afbeelding van de uitnodiging stond een grote paarse negen. Is dit een spoiler over de naam van de nieuwe Samsung Galaxy? Of neemt Samsung ons á la Apple in het ootje, en heeft een radicaal redesign met een romeins cijfer in de naam de 9-variant opgegeten? Joost mag het weten.

9e Samsung Galaxy, focus op de camera

In de uitnodiging van het Galaxy Unpacked evenement staan de woorden ‘The camera’ en ‘reimagined’. Dat kan betekenen dat Samsung de hardware en software voor de camera’s op hun nieuwe paradepaardjes een flinke upgrade heeft gegeven. Via Weibo, de Chinese Twitter, is een foto gelekt van wat vermoedelijk het doosje van de nieuwe Samsung Galaxy is. Daarop staat dat de telefoon aan de achterkant een 12-megapixelcamera met een variabel diafragma heeft. Dit betekent dat je de lichtinval zo kunt afstemmen, dat je foto’s een scherpe of juist een onscherpe achtergrond krijgen. Volgens het doosje krijgt het toestel een 8-megapixelcamera aan de voorkant voor de beste selfies. Andere toffe dingen die op het doosje staan: een optie voor super slowmotion video en een irisscanner.

9e Samsung Galaxy, futuristisch design

Venturebeat.com had de primeur: een gelekte afbeelding van de voorkant van de nieuwe Samsung Galaxy. Daarop zien we dat de 9e Galaxy telefoon helemaal niet zo veel verschilt van zijn voorganger, de Galaxy S8. Ook Tweakers schrijft dat het Infinity Display van de nieuwe Samsung even groot is als die van zijn voorganger, namelijk 5,8-inchVerder zit de knop voor Bixby, Samsung’s persoonlijke virtuele assistent, op de vertrouwde plaats. Onder de volumeknoppen dus.

Kekke nieuwe kleuren op de Samsung runway

Tech-journalist Evan Blass oppert te weten in welke trendy kleuren de nieuwe Samsung Galaxy’s straks in de etalages prijken. Volgens Blass kun je kiezen uit: Midnight Black, Lilac Purple, Titanium Gray en Coral Blue. Midnight Black en Coral Blue zagen we vorig jaar al op de Samsung runway bij de Galaxy S8. Ook Titanium Gray, één van de vintage jasjes van de Galaxy S3 maakt een comeback via de nieuwe Samsung. Dankzij Evan Blass krijgen we een sneak peek van de vermoedelijke nieuwe Samsung-kleur Lilac Purple:

Nieuwe Samsung, ook een nieuw maatje meer

De gelekte afbeeldingen laten weinig aan de verbeelding over: 2 nieuwe Samsung Galaxy modellen met verschillende afmetingen. De grotere uitvoering moet dan wel het Plus-model zijn. Volgens verschillende bronnen maakt Samsung de grote tweelingbroer longer, better, faster, stronger. Zo meldt Tweakers dat het scherm van de Plus-variant een slagje groter is: 6,2 inch. Dit is maar 0,1 inch kleiner dan de Samsung Galaxy Note8! Ook de binnenkant van de Plus-variant heeft volgens Tweakers meer spierballen. Naar verwachting is de krachtpatser uitgerust met maar liefst 6 GB RAM en 128 GB opslaggeheugen. Verder wordt vermeld dat het Plus-model van de nieuwe Samsung is opgetuigd met een dubbele camera. Hiermee kun je fantastisch mooie foto’s schieten met spectaculaire scherptediepte-effecten. Met de nieuwe Samsung Plus heb jij jouw surrogaat spiegelreflexcamera dus altijd bij de hand!

Vingervlug met je nieuwe Samsung

De vingerafdrukscanner van de nieuwe Samsung Galaxy zit hoogstwaarschijnlijk onder de camera in plaats van ernaast (zoals bij de S8). Dat blijkt uit afbeeldingen van een telefoonhoesjesverkoper, aldus Tweakers. Makers van telefoonhoesjes krijgen de specs van een nieuwe telefoon vaak al in een vroeg stadium doorgespeeld. Zo kunnen de hoesjes bij de releases van nieuwe telefoons meteen worden uitgebracht. Naar verwachting kun je de nieuwe vingerafdrukscanner makkelijker met je vinger bereiken, en zo de lens beter vermijden. Zeg dus maar dag tegen wazige foto’s door vette vingers op je lens!

Samsung zoekt opnieuw de randjes op

Nieuwe Samsung, nog meer beeldscherm! De randen rond het beeldscherm (ook wel ‘bezels’ genoemd) van de 9e Samsung Galaxy zijn nog smaller dan die van de Galaxy S8. Dat hebben de redacteurs van Tweakers uitgemeten toen de afbeelding van de nieuwe Samsung Galaxy naar buiten werd gebracht. De zijkanten van beide modellen schelen slechts een enkele millimeter. Maar met het Infinity Display maakt dat een wereld van verschil.

Prijs 9e Samsung Galaxy, tikkie duurder dan S8

Breek je spaarvarken maar vast open… Androidworld meldt dat de prijs van de nieuwe Samsung waarschijnlijk rond de 900 euro ligt. Dat is zo’n 100 euro duurder dan de Galaxy S8, die vorig jaar startte bij 800 euro. De prijsverhoging ligt volledig in de trend van steeds duurder wordende smartphones. Maar daar krijg je dan wel weer een top notch telefoon voor!

Welke andere geruchten over de nieuwe Samsung Galaxy heb jij gehoord?

Reacties