iPhone 6 of Huawei Ascend P7?

Het topsegment van de smartphones wordt voornamelijk gedomineerd door grote merken zoals Apple, Samsung, Huawei, Sony en LG. Het aangezicht van dit segment wordt voornamelijk bepaald door Apple (iPhone 6 en iPhone 6s) en Samsung ( Galaxy S7 en  Galaxy S7 Edge).

Echter zijn hiernaast nog een aantal andere merken die een sterke vertegenwoordiger hebben in dit topsegment. Zo bieden Sony met de Xperia Z5 Compact, HTC met de HTC 10, OnePlus met de OnePlus 3 en Huawei met de Mate 8 en de Ascend P7 een prachtig alternatief voor het hardwaregeweld van Apple en Samsung. Om jou beter bekend te maken met de alternatieven vergelijken we de Huawei Ascend P7 met de iPhone 6s. Ook kan je een kijkje nemen op knaldeals.nl zodat je de actuele prijzen en specificaties van de iPhone 6, de iPhone 6 Plus en de Huawei Ascend P7 kan vergelijken.

Het scherm

Laten we gelijk maar met de deur in huis vallen en beginnen met de grootste teleurstelling voor alle Apple fanaten. Het scherm van de Huawei Ascend P7 overtreft werkelijk in bijna alles het scherm van de Apple iPhone 6. Beide toestellen zijn voorzien van een LCD-IPS scherm waarbij het scherm van de Ascend P7 (5.0 inch) groter is dan die van de iPhone 6 (4.7 inch). Daarentegen is het scherm van de iPhone 6 Plus (5.5 inch) weer groter dan het scherm van de Ascend P7. De grote verschillen worden echter gemaakt door de resolutie en de dichtheid van de pixels. Hierbij is het scherm van de Ascend P7 (1.920 x 1.080 pixels bij 441PPI) duidelijk de meerdere. Vergeleken hierbij is het scherm van de iPhone 6 (1.344 x 750 pixels bij 326ppi) bijna kinderlijk eenvoudig. De iPhone 6 Plus biedt met 1.920 x 1.080 pixels bij 401ppi meer concurrentie aan de Ascend P7.

 Processor

De Ascend P7 is uitgerust met een Quad-core Hisilicon Kirin 910T processor met een kloksnelheid van 1.800GHz. De beide iPhone zijn uitgerust met een dual-core Apple A8 processor met een kloksnelheid van 1.400GHz. Als grafische processor treffen we de Mali-T450 aan bij de Ascend P7 terwijl we bij de iPhones de PowerVR GX6450 aantreffen. Hierbij moet vermeld worden dat de grafische processor van de iPhones de OpenGL ES standaard ondersteunen waardoor betere prestaties mogen worden verwacht bij het spelen van games en het afspelen van video’s. De grafische processor van de Ascend P7 biedt met 650Mhz weer een hogere kloksnelheid dan de grafische processor van de iPhones (450Mhz).

Opslag en geheugen

Op het gebied van geheugen moet de Ascend P7 duidelijk zijn meerdere erkennen in de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Alhoewel het RAM geheugen van de Ascend P7 (2GB) twee maal zo groot is als die van de iPhones (1GB) wordt dit duidelijk gecompenseerd door het werkgeheugen. De iPhones zijn verkrijgbaar met  16, 32, 64 en 128GB intern geheugen terwijl de Ascend P7 slechts 16GB te bieden heeft. Hierbij moet wel vermeld worden dat het interne geheugen van de Ascend P7 met maximaal 64GB (MicroSD) kan worden uitgebreid.

Batterij

Als je werkelijk op zoek bent naar vermogen, dan is de Ascend P7 de enige logische keuze. De Ascend P7 is uitgerust met een 2.500mAH Lithium-Polymeer batterij terwijl de iPhone 6 is uitgerust met een 1.810mAH Lithium-Ion batterij en de iPhone 6 Plus met een 2.916mAH Lithium-Ion batteri. Hierdoor heeft de Ascend P7 een stand-by tijd tot 422 uur (17.6 dagen) en een spreektijd tot 22 uur. De iPhone 6 biedt een stand-by tijd tot 240 uur (10 dagen) en een spreektijd tot 14 uur. De iPhone 6 Plus biedt weer een stand-by tijd tot 384 uur (16 dagen) en een spreektijd tot 24 uur.

Camera

Een ander stukje hardware waarmee de Ascend P7 de iPhone duidelijk de loef mee afsteekt is de camera. Met een 13-megapixel camera aan de achterzijde en een 8-megapixel camera aan de voorzijde is de Ascend P7 rijkelijk uitgerust ten opzichte van de iPhones. De iPhones bieden hiertegenover slechts een 8-megapixel camera aan de achterzijde en een 1,2-megapixel camera aan de voorzijde. Het mag duidelijk zijn dat in de wereld van de “Selfies” de Ascend p7 duidelijk de voorkeur heeft. Op het gebied van software moet de Ascend P7 duidelijk zijn meerdere erkennen in de iPhones die als extra een Digitale zoom, Digitale Stabilisatie, Touch-to-Focus en een Saffieren lens te bieden hebben.

Connectiviteit

Op het gebied van connectiviteit zijn de iPhones iets beter uitgerust dan de Ascend P7. Op het gebied van Wi-Fi ondersteunen de iPhones ook het 802.11 AC protocol en is er een bredere ondersteuning op het gebeid van 4G/LTE. Een ander groot verschil is het formaat van de SIM connector waarbij de Ascend P7 een Micro-SIM bevat en de iPhones natuurlijk een Nano-SIM bevatten.

Sensoren

Zowel de Ascend P7 als de iPhones zijn uitgerust met een Kompas/Magnetometer, een nabijheidssensor, een Accelerometer en een omgevingslicht sensor. Hiernaast bevatten de iPhones ook een Gyroscoop en een Barometer. Het mag duidelijk zijn dat de iPhones op het gebied van sensoren beter zijn uitgerust dan de Ascend P7.

Besturingssysteem

Iedereen weet dat Apple gebruik maakt van het iOS besturingssysteem voor zijn iPhones en zijn tablets. De Ascend P7 is uitgerust met het Android 4.4 besturingssysteem. De keuze voor een besturingssysteem is een persoonlijke keuze. Zo zal een grote groep iOS gebruikers nooit een toestel kopen met een Android besturingssysteem terwijl omgekeerd hetzelfde kan gelden. Ieder besturingssysteem heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en functionaliteiten die voor iedere gebruiker weer uniek kunnen zijn.

Afmeting en gewicht

Als het op het design aankomt spelen de persoonlijke voorkeuren een belangrijke rol. Qua afmetingen bestaat er echter in dit geval een relatief klein verschil tussen de afmetingen van de iPhones en de Ascend. De afmetingen van de iPhone 6 met 137.5 x 67 x 6.9mm zijn goed vergelijkbaar met die van de Ascend P7 (139.8 x 68.8 x 6.5mm). De Ascend P7 is iets groter en iets dunner dan de iPhone 6. De iPhone 6 Plus is met 158.1 x 77.8 x 7.1mm hier eigenlijk het buitenbeentje. Als het op het gewicht aankomt is de Ascend P7 met 124 gram duidelijk het lichtste toestel. De iPhone 6 weegt met 129 gram slechts 5 gram meer terwijl de iPhone 6 Plus met zijn 172 gram het zwaargewicht is.

Conclusie

Op het gebied van hardware is de Huawei Ascend P7 duidelijk de meerdere van beide iPhones. De combinatie van het scherm en de processor technologie maken dit toestel werkelijk tot een topper in het dure smartphone segment. Zeker als het aankomt op de winkelprijs heeft de Huawei Ascend P7 met een prijs van ongeveer 250 Euro een duidelijke voorsprong op de iPhone 6 (Circa 550 Euro) en de iPhone 6 Plus (Circa 650 Euro). Voor betrekkelijk weinig geld krijgt de gebruiker met de Huawei Ascend P7 de beschikking over een goed uitgerust toestel. Echter als het gaat om merkentrouw en persoonlijke voorkeuren hebben de iPhones nog steeds een betere reputatie dan de Ascend P7. Helaas is het zo dat onbekend ook onbemind maakt waardoor het animo voor de Ascend P7 beduidend lager is dan het animo voor een iPhone.

Reacties