Samsung lanceert mogelijk 2 buigbare telefoons in 2017

Omdat platte telefoons zó 2016 zijn.

Kun je de nog-niet-vervulde droom nog herinneren dat een telefoon kan worden opengeklapt tot een tablet? Samsung is er blijkbaar al mee bezig, en streeft om deze droom te vervullen in 2017.

Samsung heeft de afgelopen jaren nogal wat onderzoek gestoken in het maken van een buigbare telefoon die tegelijkertijd ook goed bruikbaar is. Volgens “bekenden van Samsung”, die gesproken hebben met Bloomberg, is Samsung op dit moment bezig met de ontwikkeling van een 5 inch buigbare smartphone, die tegelijkertijd ook kan worden opengeklapt tot een 8 inch tablet.

Een dergelijke telefoon zou in de praktijk ideaal zijn; het geeft je namelijk de mogelijkheid om twee apparaten in één overal mee te kunnen nemen. Als dit een succes blijkt, is het mogelijk dat dit tegelijkertijd ook de einde van de phablets zal zijn.

Over de andere buigbare smartphone is er vooralsnog weinig bekend.

Samsung Galaxy X?

Het lijkt erop dat Samsung er eindelijk in is geslaagd om de technologische hindernissen die in de weg staan van het maken van een dergelijk apparaat waaronder het maken van een robuuste scherm die tegelijkertijd ook flexibel genoeg is, te overwinnen.

Vooralsnog gaat het natuurlijk om een gerucht. We hebben de afgelopen jaren echter Samsung een aantal keer zien komen met dergelijke prototype smartphones, dus het zou zomaar kunnen dat we een buigbare Samsung smartphone zullen zien tijdens de MWC (Mobile World Conference, waar elk jaar de hipste telefoons worden onthuld) in 2017. Een maand geleden ging er ook een gerucht dat we een smartphone met een buigbare/flexibele scherm zouden zien in 2017, namelijk de Samsung Galaxy X.

Tags:

Reacties