Base jumper’s laatste Instagram post was net voor zijn dood

Laatste instagram foto voor dood

Gareth Jones was een avontuurlijke reiziger. Hij ging base jumpen in Zuid-Oost Azië, klifduiken in Australië en paragliden in Europa. Zijn avonturen zijn te vinden op zijn Instagram account.

Dezelfde vrije geest die Jones leidde tot geweldige foto’s van zijn stunts in de lucht, prachtige zonsondergangen en andere herinneringen nam afgelopen zondag een tragische wending toen hij tot zijn dood viel, op dezelfde plaats waar hij zijn een-na-laatste foto schoot.

Hieronder zie je de een-na-laatste foto die Jones heeft gepost op zijn Instagram account. Het is een foto van dezelfde plaats waar hij zou zijn gevallen.

 

Another day another happy place. #manly #vans #fear

A photo posted by Gareth (@bugsbunnyslife) on

 

Het moment waarop de bovenstaande foto genomen werd, zat Jones op de North Head Cliff in Manly, Sydney.

Rouw op social media

Op zondagochtend werd Jones vroeg wakker om de zonsopgang vanaf de klif te beleven samen met zijn vrienden. Omstanders zagen hem klimmen over het veiligheidshek aan de rand van de klif. Dit was enkele minuten voordat hij viel.

Vrienden en studenten rondom de hele wereld rouwden om Jones op social media. Op Facebook wijzigden zijn vrienden en overige leden van de gemeenschap hun profielfoto’s en headers naar de kleur zwart. terwijl anderen eerbetoon video’s op YouTube plaatsten.

Dood door de selfie culture?

Sage Lazzaro, redacteur bij BetaBeat vraagt zich af of jongeren meedoen aan gevaarlijke activiteiten om met als resultaat like-worthy foto’s te posten op social media. Eerder lazen we ook andere negatieve effecten die zouden voortkomen uit de zogenaamde selfie culture.

In het geval van Jones lijkt de selfie culture of het plaatsen van like-worthy foto’s niet zijn drijfveer te zijn geweest. Ook zijn vrienden beschouwen hem als een avonturier die niets meer wilde dan genieten van elk moment. Dit blijkt ook duidelijk het geval uit zijn foto’s.

Tags:

Reacties