Eindelijk: we krijgen diversiteit binnen Emoji

Nieuwe emoji's

De populaire Emoji voor onder andere smartphone’s krijgt eindelijk een facelift.

De laatste ontwikkelingen binnen de Unicode Consortium, welke zorgen voor de standaarden wat betreft de vorm van character over verschillende platformen, duiden aan op wat diversiteit binnen de populaire Emoji.

Al jarenlang is er een discussie gaande omtrent verandering binnen de Emoji characters. Sommige partijen veroordelen de Emoji’s zelfs met het feit dat ze racistisch zouden zijn, gezien er voornamelijk blanke karakters te vinden zijn.

“People all over the world want to have emoji that reflect more human diversity, especially for skin tone,”
– Mark David

Onlangs hebben Mark David (co-oprichter van de Unicode Consortium) en Peter Edberg (software engineer bij Apple) aangegeven dat het inderdaad tijd zou zijn voor diversiteit wat Emoji betreft.

Één van de plannen van Unicode is de mogelijkheid om andere huidskleuren te selecteren, op basis van de zes huidkleurtonen van de Fitzpatrick scale. Hieronder zie je om welke tonen het gaat.

 

de emoji tinten

Er zal dus een mogelijkheid bestaan om verschillende huidskleuren te selecteren voor specifieke Emoji’s. Dit kan gedaan worden door te drukken en in te houden op de default versie van de Emoji, zoals hieronder gedaan wordt bij de gele Emoji.
Emoji huidskleuren
De Unicode Consortium heeft dit om 3 november laten weten. Tot zover is het nog onduidelijk wanneer het bovenstaande geïmplementeerd zal worden. Uit het bovenstaande blijkt dat de Unicode Consortium luistert naar de gebruikers van haar standaarden, en hier ook positief op reageert.

Tags:

Reacties