Apple voor de rechter in verband met tekstbericht verstoring

iMessage rechtzaak

Apple moest op 12 november voor de rechter in verband met tekstbericht verstoring, dat veroorzaakt werd door iMessage nadat gebruikers over zijn gestapt naar andere type smartphones.

Telefoonnummers en e-mailadressen worden met iPhone’s altijd gekoppeld aan iMessage. Dit zorgt ervoor dat andere iPhone gebruikers een iMessage sturen naar de desbetreffende telefoonnummer indien er sprake is van een bericht. iPhone gebruikers konden voorheen iMessage ook niet uitschakelen; dit zorgt ervoor dat wanneer een iPhone gebruiker zou overstappen naar een Android toestel, de desbetreffende telefoonnummer nog steeds gekoppeld is aan iMessage. Berichten van andere iPhone gebruikers worden hierdoor naar iMessage verstuurd, in plaats van geSMS’t naar het nieuwe toestel.

“Apple’s intentional acts have caused an ‘actual breach or disruption of the contractual relationship”

Apple werd aangeklaagd door de eiser Adrienne Moore, met de claim dat Apple opzettelijk gezorgd heeft voor een “inbreuk of verstoring van de contractuele relatie”. Moore beweerde dat de manier waarop Apple te werk ging met iMessage een factor zou zijn in het vergrendelen van iPhone gebruikers in de producten van Apple. Apple reageerde dat het geval betreffende de SMS berichten die niet aankomen te maken heeft en afhankelijk is van de providers zelf. Er werd door de rechter geconcludeerd dat Moore gelijk heeft.

Apple heeft inmiddels een web tool uitgebracht om telefoonnummers van iMessage te ontkoppelen.

Tags:

Reacties