Verkoop Samsung Galaxy S5 valt tegen

De verkoop van het vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S5 verkoopt veel minder goed dan verwacht.

Volgens onderzoeksfirma Counterpoint zou de iPhone 5S de verkoop van de Galaxy S5 overschaduwen, ondanks dat het toestel al langer verkrijgbaar is. De iPhone zou in de maand mei zo’n 7 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan terwijl in dezelfde maand de Galaxy 5 miljoen keer is verkocht. Vorig jaar waren de verkoopcijfers van de iPhone 5 en de Galaxy S4 ongeveer gelijk, met beide zo’n 7 miljoen exemplaren per maand.

Een fikse tegenvaller voor Samsung. Aangezien het bedrijf in april nog voorspelde dat de verkoop van het nieuwe toestel beter zou zijn dan de verkopen van de Galaxy S4. Deze voorspelling is niet uitgekomen, de verkopen van de Galaxy S5 zijn nu zelfs een stuk lager dan die van de Galaxy S4 een jaar eerder.

De reden volgens het onderzoek zou zijn dat consumenten het toestel links laten liggen vanwege het plastic design. Samsung zal in het najaar de nieuwe versie van de Galaxy Note op de markt brengen. Daarnaast zijn er geruchten dat Samsung binnenkort ook met een toestel komt met een metalen behuizing. Wanneer en of dit het geval zal zijn is nog niet bekend.

Tags:

Reacties